≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda serije "Normalni ljudi" biće novi gladijator? Pol Meskal ulazi u Arenu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako dobije ovu ulogu, igraće lika kog smo već videli u prvom filmu

  • 0
Paul Mescal, Rasel Krou iz Gladijatora Foto-kolaž: The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia, Tanjug/AP

Ridli Skot je uvek govorio da će se vratiti u Кoloseum da nastavi priču o svom blokbaster epu "Gladijator", i izgleda da je blizu isunjenja te želje. Izvori kažu za Deadline da je zvezda "Normalnih ljudi" Pol Meskal u pregovorima za glavnu ulogu u nastavku filma nagrađenog Oskarom, i Skotom u rediteljskoj stolici, piše Deadline.

Skot će takođe biti jedan od producenata, dok je Dejvid Skarpa napisao scenario.

Iz originalnog filma vraćaju se i kostimograf Dženti Jejts i dizajner produkcije Artur Maks. Prvi film je bio koprodukcija između Univerzala i DreamWorks-a, i dok DreamWorks neće biti uključen u nastavak, Universal ima pravo da ponovo bude partner kada projekat bude počeo da se snima.

Novi film se nadovezuje na "Gladijatora" iz 2000. godine, koji je zaradio preko 460 miliona dolara na svetskim blagajnama i bio nominovan za 12 Oskara, osvojivši pet, uključujući i najbolji film.

Uloga Maksimusa, rimskog generala koji je postao gladijator, promenila je karijeru Rasela Кroua. Ne samo da mu je donela Oskara za najboljeg glumca, već ga je lansirala na vrh svih vodećih listi, a kada je prošle godine postalo jasno da će nastavak biti Skotov sledeći film, svaki muški glumac u gradu koji odgovara profilu počeo je da juri tu ulogu.

Sastanci sa Skotom počeli su da se zagrevaju kada je u novembru dostavljen konačni nacrt, a Meskal je bio jedan od prvih koji je seo sa rediteljem. Iako je Skot nastavio da se sastaje sa drugim talentima, upućeni kažu da je svima koji su uključeni izgledalo jasno da je Meskal očigledno bio Skotov izbor nakon fantastičnog sastanka između njih dvojice.

Ovom ulogom Meskal ne samo da može da pokaže snažan glumački opseg, koji mu je doneo nominaciju za Emi u "Normalnim ljudima", već i fizičku snagu kakva je potrebna za ovu priču. Poznato je da je Krou morao da nabaci ozbiljne mišiće pripremajući se za Maksimusa, a Meskal će sigurno nastojati da uradi isto.

Meskal neće zameniti Кrouovog Maksimusa, čiji je lik preminuo u originalnom filmu, već će umesto toga igrati Lucija, sina Lusil (Кoni Nilsen), koji je sada odrastao čovek jer se priča odvija godinama kasnije.

Lucije je takođe bio nećak Кomoda (Hoakin Feniks), sina rimskog vođe Marka Aurelija, koji je ubio svog oca i zauzeo presto. Кomod je završio u gladijatorskom ringu sa Maksimom - koji je, iako smrtno ranjen, ubio cara pre nego što je nestao u velikom onostranom i ponovo se ujedinio sa svojom ubijenom ženom i sinom. Maksim je spasao dečaka i njegovu majku i ostavio snažan utisak na mladog Lucija.

Dok je Skot nagovestio da želi da nastavi priču još dok je original i dalje bio u bioskopima, projekat je dobio na snazi 2018. godine.

Joaquin Phoenix Foto: Profimedia/Backgrid UK

Skot je tada završavao sa filmom "Napoleon" (u kome glavnu ulogu igra Hoakin Finiks, takođe zvezda "Gladijatora", a koji u bioskope stiže oe godine), počeo je da daje naznake da želi da "Gladijator 2" bude njegov sledeći film, što je do kraja leta Paramount i potvrdio.

Najpoznatiji po ulozi u Hulu mini seriji "Normalni ljudi", koja mu je donela nominaciju za Emi, Meskal nije jurio veliki studijski posao, već je odvojio vreme za posebne projekte. Iza njega je velika godina i status zvezde u usponu, koja se poklonila publici na Filmskom festivalu u Кanu, a naslovi u kojima je igrao ukjučuju i "Izgubljenu ćerku" i "Božja stvorenja". Takođe je dobio vrlo pozitivnekritike za "Aftersun".

Ove godine trebalo bi da se pojavi u naučnofantastičnom trileru "Foe" Garta Dejvisa u kojem takođe igra Sorša Ronan.

Mislite li da je Pol Meskal dobar izbor za novog gladijatora?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA