≫ 

Runi Mara zamalo odustala od glume zbog jednog horora: "Nije bilo najbolje iskustvo"

Ona trenutno promoviše film "Žene govore" (Women Talking)

  • 0
Rooney Mara, Runi Mara Foto: Profimedia/UPI/Alamy

Runi Mara je imala samo nekoliko godina glumačke karijere kada je dobila ulogu Nensi Holbruk u rimejku filma "Noćna mora u Ulici brestova" iz 2010... što ju je skoro dovelo do toga da se potpuno udalji od industrije.

Ova 37-godišnja glumica - koja će glumiti zajedno sa verenikom Hoakinom Feniksom u filmu "Ostrvo" - imala je uloge u indi filmovima kao što su "Dečak iz snova", "Pobednička sezona", "Mladost u Revoltu" i "Taner Hol" pre nego što je dobila ulogu Nensi Holbruk.

U podkastu je rad na "Noćnoj mori u Ulici brestova" opisala kao "ne najbolje iskustvo".

- Nekoliko godina pre "Devojke sa tetovažom zmaja", uradila sam rimejk „Noćne more u Ulici brestova“, što nije bilo dobro iskustvo - počela je Mara.

Dodala je da mora da „budi oprezna šta govori i kako govori o tome“, iako je priznala da joj nije bilo lako.

- Film me je naveo da shvatim da ne želim da glumim osim ako ne radim stvari koje osećam da moram da radim - priznala je.

- Nakon što sam snimila taj film, odlučila sam da više neću glumiti osim ako nije reč o ulozi koju zaista osećam.

Nedugo zatim dobila je ulogu u "Društvenoj mreži" reditelja Dejvida Finčera. Igrala je Eriku Olbrajt, tadašnju devojku Marka Zakerberga (Džesi Ajzenberg), koja je ostavila Marka. Nakon njihovog raskida on je stvorio osnovu za ono što će na kraju postati Fejsbuk.

Mara je dodala da nije radila posle Društvene mreže sve do Finčerovog sledećeg filma, "Devojka sa tetovažom zmaja", iako je Finčer nije želeo na audiciji.

- Dejvid nije želeo da me testira za to jer je mislio da nisam prava osoba za to, nakon rada na Društvenoj mreži, a ja sam nekako insistirala da me ipak snime - dodala je.

Na kraju je redielj bio taj koji se raspravljao sa studijom i želeo je za ulogu koja je bila prava prekretnica u njenom životu i karijeri.

- Dejvid me je zaista uzeo pod svoje. Postao je moj mentor na mnogo načina. Veoma je pazio da znam da imam glas i da moje mišljenje nešto znači. Stalno me je osnaživao, što je, mislim, uticalo na ostale moje odluke nakon toga.

Istinita priča o silovanju u verskoj zajedinici

Ona trenutno promoviše film "Žene govore" (Women Talking), dramu baziranu na istinitoj priči o silovanju žena i devojčica u maloj verskoj zajednici u Boliviji.

Oko 150 žena i devojčica nekoliko godina se budilo u krvi, modricama, a nke su shvatale i da su trudne, a nijedna se nije sećala da je prethodne noći imala seks. Njihovi muškarci su ih drogirali, a onda silovali kada zaspe. Najmlađa je imala šest godina, najstarije su bile u 60-im.

Žene su se suočavale sa tri izbora - ili da ne kažu ništa, ili da se bore, ili da odu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA