Rastko je bio glumac i muzičar, a potom se zamonašio: "Bukvalno sam preko glume došao do manastira"

Rastko Lupulović, sada Ilarion, prisetio se kada je prvi put došao u manastir Visoki Dečani, kada mu je društvo pravio kolega Nenad Jezdić

  • 1
Rastko Lupulović Printskin: Youtube/Драгана Милосављевић Јовановић

Mnogima je poznata priča da se glumac i muzičar Rastko Lupulović, koji je bio deo benda Kanda, Kodža i Nebojša, i glumio u ostvarenjima kao što su "Paket aranžman ili "Otvorena vrata", zamonašio, dobio duhovno ime Ilarion i postao iguman manastira Draganac.

U intervjuu za emisiju "Kvadratura kruga" na RTS-u, koji je dao pre nekoliko godina, odgovorio na pitanje da li su mu gluma i muzika bili kamen spoticanja na putu koji je tada izabrao.

"Verovatno jedno i drugo. Zapravo, ja sam čak i bukvalno preko glume došao do manastira, zato što sam sa svojim kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put došao u manastir Visoki Dečani 1992. godine, posle prve godine glume. Eto, ja svoj život računam do tada i od tada. Ali zaista, godinu dana pre toga, jedan od tih kamenova koji su obeležavali moj život je bio zaista upis glume u klasi profesora Predraga Bajčetića i Bogu sam zahvalan što sam i njega upoznao i što sam zapravo kroz iskustvo bavljenja umetnošću počeo da nazirem tajnu života u crkvi.", rekao je Rastko Lupulović, sada Ilarion.

Pogledajte celu emisiju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA