"Bože, da li si tu? Ja sam, Margaret": Ikonična knjiga prvi put na velikom platnu, a tu je i trejler

Priča prati Margaret, devojčicu na pragu puberteta, koja pokušava da se uklopi u novu sredinu, pronađe prijatelje i "samo bude normalna"

  • 0
Boze, da li si tu ja sam margaret Pritnskrin: Youtube/Lionsgate Movies

Teško da je devojčica koja je u pubertetu volela da čita propustila knjigu "Bože, da li si tu? Ja sam, Margaret", autorke Džudi Blum. Bilo je nekako lakše proći kroz nesigurnosti adolescencije znajući da se sa istim pitanjima bore Margaret, Nensi, Grečen i Džejni, u isto vreme uzbuđene zbog svih novina koje slede, i prestrašene naglim promenama.

Roman je objavljen 1970, a kod nas preveden 2004. godine, a ovo je prvi put da će se naći na velikom platnu.

Naslovnu ulogu Margaret Sajmon dobila je Ebi Rajder Fortson, dok Rejčel Mekadams igra njenu majku, a baku ljutu što se porodica preselila iz Njujorka u predrađe legendarna Keti Bejts.

Priča prati Margaret, devojčicu na pragu puberteta, koja pokušava da se uklopi u novu sredinu, pronađe prijatelje i "samo bude normalna", dok se sve oko nje menja.

Margaret konačno oseća da pripada novoj sredini tek kada sa svojim drugaricama oformi tajni klub na čijim sastancima razgovaraju o ličnim stvarima, kao što su dečaci, brushalteri i prva menstruacija. Ali postoje neke stvari u odrastanju o kojima je teško razgovarati čak i sa najboljim drugaricama, pa Margaret nalazi nekog drugog s kim može da priča.

- Bože, da l` si tu? Ja sam, Margaret. Ne mogu da dočekam dva sata, Bože. Da li misliš da će Filip Liroj hteti da igra sa mnom? Nije da mi se baš toliko sviđa kao osoba, Bože, ali je veoma zgodan. I volela bih da plešem sa njim... samo jednom ili dvaput. Hvala ti, Bože.

Njen odnos sa Bogom je tako prirodan i detinji, tim pre što je pred Margaret, jednom kada odraste, stavljen veoma težak izbor - da odluči u kog će Boga da veruje. Njen otac i baka su Jevreji, a mama katolkinja.

Film je režirala Кeli Fremon Кrejg, a u bioskope stiže 28. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA