≫ 

Holivudske zvezde žele da relativno nepoznata glumica bude nominovana za Oskara: Internet se pita - zašto?

Odmah se postavilo pitanje - zašto?

  • 1
Za Lesli Andrea Rajzboro Printskrin: YT/Momentum Pictures

Holivudske glumci sa A liste, poput Gvinet Paltrou, Kejt Vinslet, Ejmi Adams, Kejt Blanšet, Kortni Koks, Demi Mur, Mia Ferou, Džo Mantenja, Mire Sorvino, Šarliz Teron, Sare Polson, Edvarda Nortona, Dženifer Aniston i Džejn Fonde -  iznenada su ušli u kampanju da mnogo manje poznatoj koleginici Andrei Rajzboro osiguraju nominaciju Oskara za najbolju žensku ulogu.

Ova engleska glumica (41) igra glavnu ulogu u filmu "Za Lesli", nezavisnom (indi) ostvarenju koje prati ženu koja osvoji veliku nagradu na lutriji, ali ne mogavši da se nosi sa pritiskom, oda se alkoholu. Nekoliko godina kasnije, ona je osiromašena zavisnica koja živi na ulici, a onda odlazi da živi sa svojim sinom, pod uslovom da se kloni pića.

Iskušenja vrebaju i Lesli šeta između članova svoje porodice, prisiljena na niz traumatičnih događaja na putu svog otrežnjenja.

Film je do novembra zaradio svega 23.ooo dolara u američkim bioskopima, ali je zato odlično prošao među kritičarima, a po svemu sudeći i među holivudskom elitom koja hvali priču, ali pre svega izvedbu Andree Rajzboro. Glumica je na nekoliko festivala već osvojila nagrade za najbolju glumicu ili se našla u najužem izboru.

Kejt Vinslet je njenu glumu nazvala "jednom od najvećih nastupa koji je videla u svom životu", dok je Gvinet Paltrou istakla da je oduševljena koleginicom i da ona zaslužuje „da osvoji svaku nagradu koja postoji i sve one koje još nisu izmišljene”.

Dok je na sceni u nedelju prihvatala svoju nagradu Critics Choice Award za „TAR“, Blanšet je izdvojila Andreinu glumu kao jednu od najboljih, a zanemarenih ove godine, dok je Ejmi Adams rekla da je njena uloga bila "izvanredna" i opisala ju je kao "transformaciju duše".

Džen Fonda smatra da je Rajzboro dala "hrabru i nepoštednu izvedbu", dok je Ed Norton rekao da je pokazala "najpotpunije predanu, emotivno duboku, fizički mučnu glumu koju je video u poslednje vrijeme, vrlo sirovu i potpuno lišenu gluposti".

Dženifer Aniston je njenu glumu nazvala "prekrasnom", a Helen Hunt je rekla: "Ako glasate za uloge, nemojte to činiti dok ne vidite Andreu Rajzboro."

Međutim, s obzirom da je Holivud mesto u kome retko kad ima kolegijalnosti, a još manje iskrenosti i iskrenih pohvala, teorije zavere su odmah osvanule na internetu.

Zašto A-listeri podržavaju ovu glumicu?

Pritom, ovo ne bi bio prvi put da se pokrene kampanja kako bi neko ime ili naslov dospeli u centar pažnje, bili oni stvarno vredni ili ne.

IndieWire je razgovarao sa insajderima bliskim kampanji i, kako pišu, stvari su ovde vrlo jasne.

Medijski predstavnik Andree Rajzboro bogata i moćna CAA agencija, a teško da bi se Holivud iznenada založio za relativno (u terminima holivudskih zvezda) nepoznati glumicu ukoliko i za njih tu nema nečega.

Кako su insajderi objasnili IndieWire-u, priča je počela na SXSW premijeri "Za Lesli" još u oktobru, kada su se Šarliz Teron i Ed Norton odazvali da pomognu u projekcijama nakon nekoliko poziva režisera Majkla Morisa, koji je režirao epizode od „Bolje nazovi Sola“, „13 razloga zašto“, „Besramni“. „Кrvna linija“ i još mnogo toga („Za Lesli“ je njegov dugometražni debi).

Кako su filmski stvaraoci i talenti počeli da reaguju na film, Rajzboro i njen tim su se ozbiljno upustili u kampanju u decembru, podstaknutu njenom nominacijom za nagradu Film Independent Spirit za najbolju glumicu. Zatim je objava na Instagramu Gvinet Paltrou, koja ima 8,2 miliona pratilaca, izazvala interesovanje svih njenih slavnih prijatelja. Jer, kao što je jedan insajder istakao, ako postoji nešto što ovaj film nema, to je novac.

Ipak, jedno se mora priznati, bilo reč o kampanji ili ne. Rajzboro je briljantna i smela glumica, pa sve i da ne dobije nominaciju, u boljoj poziciji je da osvoji nagradu Film Independent Spirit u martu – više ljudi zna ko je ona, što je utoliko više približava nominaciji sledeći put.

Video: Niko ne kapira zašto najlepše žene padaju na ovog lika: Lista lepotica koje je smuvao je sve duža

(Telegraf.rs/IndieWire)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    22. januar 2023 | 21:52

    "u poslednje vrijeme, vrlo sirovu i potpuno lišenu gluposti" - ТАК дирљиво, не...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA