≫ 

Ko je bio Tomas Džordž Meplbek? U seriji "Vera" glumi ga Bojan Žirović

Seriju "Vera" možete gledati vikendom na Prvom programu RTS-a, s početkom u 20 časova

  • 0
Serija "Vera" Printskrin: RTS

Na Prvom programu RTS-a počelo je prikazivanje serije "Vera" - špijunskog trilera s elementima melodrame, sa Jovanom Stojiljković u naslovnoj ulozi.

Serija je inspirisana istinitom pričom o mladoj lepotici Veri Pešić - srpskoj Mata Hari, a prvu epizodu pogledalo je 1,2 miliona gledalaca.

Vera je, posle razočaranja u mladalačku ljubav, iz malog mesta došla u Beograd puna snova o životu iz holivudskih filmova.

Ubrzo je postala saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe. "Bilo je to veoma turbulentno vreme", kaže Bojan Žirović koji u seriji tumači ulogu engleskog diplomate i trgovca Tomasa Džordža Meplbeka. "Meplbek je živeo u Srbiji od kraja Prvog svetskog rata, bio je oženjen Srpkinjom i zastupao je engleske interese. Za njega je Vera obavila svoj prvi špijunski zadatak".

"Radnja je veoma zanimljiva. U prvim epizodama, špijunska priča je još uvek jednostavna, ali se dalje komplikuje, a Vera se sve više zapliće u probleme i ne zna kojoj će se strani prikloniti...", otkriva nam Bojan

Žirović.

Mlada glumica Lenka Petrović, koja glumi Verinu najbolju drugaricu Smilju, kaže da joj je bilo fascinantno da vidi kako se ljudi oblikuju u tim ratnim okolnostima i kako moraju da donose nimalo lake odluke.

"Smilja je mlada devojka koja u tim okolnostima za vrlo kratko vreme postaje zrela žena. Bila mi je veoma inspirativna za tumačenje i izazovna da na taj način razmišljam i sebe stavim u te okolnosti", ističe glumica.

Serija "Vera" emituje se vikendom na Prvom programu RTS-a od 20 časova.

Video: Počeo 16. Filmski i muzički festival “Kustendorf”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA