Jedna od najupečaljivijih replika iz serije "Pad" govori koliko je rat na prostoru bivše Juge bio besmislen

Podseća se kakav je moralni, duhovni i fizički pad doživla jedna zemlja.

  • 0
Serija "Pad" Foto: Firefly Productions/Promo/Dunja Dopsaj

Već uveliko se na kanalu Superstar TV prikazuje serija "Pad", koja je rađena po motivima knjige Žarka Lauševića "Godina prođe grad nikad". Radnja ovog ostvarenja se odvija dok je trajao rat na prostoru bivše Jugoslavije. I podseća se kakav je moralni, duhovni i fizički pad doživla jedna zemlja.

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije.

Koliko je rat na prostoru bivše Juge bio besmislen, svedoči i jedna od najupečaljivijih replika iz serije "Pad".

"Ne treba se ćuditi što je rat zadesio baš nas. Jer smo mi prvo počeli da se lažemo, pa smo počeli da se varamo, pa smo počeli da se kinjimo, pa smo počeli da se delimo, pa smo sada na kraju počeli da se ubijamo. To smo mi, mi smo na ovo radili godinama, da se ovaj rat desi baš nama", rekao je Ivan Maslać, glavni lik u seriji, kojeg glumi Milan Marić.

Pored Milana Marića gledaćemo i Borisa Isakovića, Mimu Karadžića, Milicu Janevski, Anđelu Jovanović, Ljubomira Bandovića, Dubravku Drakić, Dragana Marinkovića Macu, Krešimira Mikića, Izudin Bajrović, Slavka Sobina, Kemala Rizvanovića, dok autorsku ekipu čine reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA