• 0
 ≫ 

Džejms Kameron otkriva način na koji bi Džek možda preživeo u "Titaniku"

 ≫ 

Reditelj je godinama izbegavao spekulacije obožavalaca o tragičnom završetku njegovog filma iz 1997. godine.

  • 0
Spektra, Avatar, King Kong, Titanik

Printskrin: Youtube

Džejms Kameron je otkrio da je Džek možda mogao da preživi u "Titaniku".

Reditelj je godinama izbegavao spekulacije obožavalaca o tragičnom završetku njegovog filma iz 1997. godine. Ali, čini se da je Džek, lik Leonarda Di Kaprija, možda mogao da preživi da bi uživao u zauvek srećnim sa Rouz Kejt Vinslet.

Međutim, ova vest može iznenaditi ljubitelje filma, jer je reditelj u decembru kategorički izjavio da su testovi dokazali da samo jedan od njegovih protagonista može da preživi. Međutim, čini se da je Kameron izostavio jedan scenario koji su istakli testovi - onaj u kojem je Džek možda mogao da se drži života.

Otkriće dolazi u predstojećem specijalu Nacionalne geografije "Titanik: 25 godina kasnije sa Džejmsom Kameronom". Prema Variety-ju, specijal zapravo podstiče teoriju da je Kameron mogao da završi film, a da Di Kaprijev lik ne umre.

U specijalu se vidi kako režiser i tim kroz seriju testova postavljaju dva kaskaderska dvojnika, koji su skoro dovoljno identični kao likovi Kejt Vinslet i Leonarda Di Kaprija.

U prvom testu, Kameron opovrgava teoriju obožavatelja da je na splavu bilo dovoljno mesta da i Džek i Rouz prežive. Kako režiser navodi, iako vidimo da ima dovoljno prostora da „Džek i Rouz uđu na splav, sada su oboje potopljeni u opasnim nivoima ledene vode“.

U drugom testu Kameron ponovo pokušava da stavi i Džeka i Rouz na splav. Ovaj test vidi njihova tela postavljena tako da su njihove gornje polovine (što uključuje vitalne organe) ostale van vode. U ovom scenariju šanse da oboje prežive povećane.

Kameron primećuje ovaj test: "Iz vode mu je pomoglo silovito drhtanje (njegovog tela). Projektujući to, mogao je da izdrži prilično dugo. Kao, sati."

Leonardo DiCaprio,  Kate Winslet, Titanic, Leonardo Dikaprio, Kejt Vinslet, Titanik

Foto: Profimedia/Paramount Pictures / Entertainment Pictures

Međutim, problem sa ovim scenarijem je izdržljivost. Kaskaderi su bili dobro odmorni i u stanju da podignu gornji deo tela iz vode na duži vremenski period – za razliku od traumatizovanih i iscrpljenih Džeka i Rouz.

U trećem i poslednjem testu Kameron traži od kaskadera da izvedu sve naporne aktivnosti kroz koje Džek i Rouz prolaze u filmu kako bi ih umorili. A, reditelj je dodao i dodatni trenutak koji nije uključen u film: Rouz daje Džeku svoj prsluk za spasavanje.

Kameron objašnjava: "On se stabilizovao. Ušao je na mesto gde bi, ako bismo to projektovali, mogao uspeti dok čamac za spasavanje nije stigao tamo. Džek je možda i preživeo, ali ima mnogo varijabli. Mislim da je njegov proces razmišljanja bio: "Neću da uradim nijednu stvar koja ju je ugrozila", a to je 100 posto po karakteru.", piše NME.

Video: Slavna manekenka napokon otkrila zbog čega je raskinula sa Dikaprijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok