≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija pod nazivom "Lord Of The Bins" mora da promeni ime zbog franšize "Lord Of The Rings"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Preživećemo ovu oluju i nastaviti da pružamo veliku uslugu našem gradu, kako god da se zovemo.", navodi kompanija

  • 1
Gospodar prstenova, Lord of the rings Iz filma "Gospodar prstenova" / Printskrin: Youtube/Movieclips

Kompaniji iz Brajtona pod nazivom "Lord Of The Bins" ("Gospodari kanti"), koja se bavi sakupljanjem otpada, advokati su naredili da promeni ime nakon što je optužena da krši zakon o žigovima.

Ovu firmu je kontaktirala "Middle-Earth Enterprises", organizacija koja poseduje prava na trilogiju "Hobit" i "Gospodar prstenova" ("Lord of The Rings") .

""Lord Of The Bins" se, nažalost, suočava sa mogućnošću da preimenuje i rebrendira kompaniju... Kompanija "Middle-Earth Enterprises" tvrdi da kršimo zakon zbog njihovih žigova. Oni tvrde da bi kupci mogli da zbune zbog nas zbog činjenice smo možda povezani sa franšizom "Gospodar prstenova"... što svako pri zdravoj pameti zna da smo potpuno odvojen i nekonkurentan posao.", navodi kompanija i nastavlja

"Bez obzira na to šta mi i naši klijenti mislimo, sada imamo izglede da potrošimo hiljade funti i uložimo trud u rebrendiranje, kako bismo umirili kompaniju od više milijardi funti. Preživećemo ovu oluju i nastaviti da pružamo veliku uslugu našem gradu, kako god da se zovemo. Naša poslednja nada je da pravimo dovoljno buke da im pomognemo da uvide smisao. Zato vas molim da podelite, ponovo objavite.", navodi se u objavi, prenosi NME.

Prema izveštajima, pravno pismo kompanije "Middle Earth-Enterprise" glasi: "Koristili ste imena i slogan koji su veoma slični "Gospodaru prstenova". Vaša aktivnost predstavlja povredu prava na žig našeg klijenta", prenosi The Guardian.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    6. februar 2023 | 19:48

    Каква дубина међуљудских односа!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA