≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nebojša Glogovac je bio glumčina: Posle legendarne scene s njim je skoro cela filmska ekipa plakala

Vreme čitanja: oko 3 min.

"To su retki trenuci kada glumac uradi ne samo nešto što se nismo dogovorali nego nešto što reditelj ne može ni da predpostavi", rekao je reditelj Srdan Golubović

  • 1
Nebojša Glogovac Printskrin: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Nebojša Glogovac, koji je preminuo na današnji dan pre pet godina, važio je za jednog od najboljih glumaca na ovim prostorima. Da je bio "glumčina", svedoče mnogi koji su s njim sarađivali.

Poznati reditelj Srdan Golubović je sa Nebojšom sarađivao na brojnim ostvarenjima. Jedan od takvih projekata bio je film "Krugovi", gde je Glogovac igrao lik doktora Nebojše.

"Zanimljivo je bilo za "Krugove", ja sam mu dao scenario i rekao mu: "Izaberi da igraš ono što želiš." Onda je on došao i rekao: "Hoću da igram doktora Nebojšu." Ja sam ga pitao: "Zašto?" A on mi je rekao: "Zato što je to najteže da se igra." Ja sam mu rekao: "Znaš šta, da si mi rekao nešto drugo, ja bih te sada ubeđivao da igraš to, jer to je zaista nešto što može da dobro igra samo neko ko je zaista tako veliki glumac", rekao je Srdan Golubović svojevremeno u emisiji "Oko magazin" na RTS-u.

Pre toga, Nebojša i Srdan su sarađivali u čuvenom filmu "Klopka" iz 2007. godine. Jedna od najupečatljivijih scena iz tog ostvarenja jeste kada Mladen, lik kojeg je glumio Glogovac, plače tokom monologa.

"Nije bilo uopšte planirano da on (Nebojša Glogovac) plače, niti smo o tome razgovarali. I to se desilo u njegovom krupnom planu i ja sam završio kadar, rekao "stop", okrenuo se i video skoro celu ekipu kako plače", rekao je reditelj.

Srdanove reči je potvrdila i Maja Medić.

"Pošto sam stajala pored kamere, ja nisam videla ekipu iza sebe, nego sam gledala o njega i naravno da sam i ja plakala. To je kao da imate privilegiju da ste u pozorištu na bini zajedno sa njim. I on izgovara taj monolog koji je stravično potresan i Nataša Ninković koja je zaboravila svoj tekst jer je ona bila toliko ganuta. I kada se završio taj monolog, kada sam se okrenula, stvarno sam videla da je skoro cela ekipa plakala ", rekla je Maja Medić, priređivač izložbe o Nebojši Glogovcu.

Ta scena iz "Klopke" će svakako ostati legendarna.

"To su retki trenuci kada glumac uradi ne samo nešto što se nismo dogovorali nego nešto što reditelj ne može ni da predpostavi. I da u stvari samoj sceni i filmu je dao neku dimenziju i jednu snagu i jednu istinitost koju sam reditelj nikada nije za papirom i kompjuterom nije zamišljao.", rekao je reditelj Srdan Golubović.

Kako je nastala scena, u kojoj je učestvovala i Nataša Ninković, ispričala je lično glumica

"Bukvalno iz prvog puta smo uradili tu scenu. Seli smo kao da probamo i u stvari desila se scena. Mislim da je dugo pripremao u sebi, mislio je o toj sceni, ali tek tako mi je nešto rekao, da mu je to najvažnija scena, i da misli da zna šta će", rekla je Nataša Ninković.

Inače, glavni lik u filmu "Otac" je trebalo da igra Nebojša Glogovac.

"Jeste. "Otac" je bio pisan za Nebojšu. Međutim, kada je dramski opis u pitanju, on je zaista imao jednu snagu, autentičnost, istinitost, nešto što u stvari onog sekunda kada uđe u kadar, mi mu verujemo da je taj čovek. Ono što je za mene bilo posebno važno, ja sam to tek posle puno godina shvatio u stvari, ja sam toliko bio vezan za Nebojšu, zato što je Nebojša bio glumac koji je najbolje mogao da ćuti u kadru", rekao je Srdan Golubović.

Video: Ovako je govorio Glogi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA