≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćiro Blažević je glumio u "Smogovcima", ali i u "Montevideu": Scenario za Bjelinu seriju je bacio u smeće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imao je i razlog za to

  • 0
Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je preminuo u 88. godini, ostvario i nekoliko primetnih uloga. Pre 40 godina glumio je u čuvenom ostvarenju "Smogovci", i to samog sebe.

U seriji se Ćiro priseća kako su on i lik Flek nekad zajedno igrali.

"Svima pričam kako si zabio deset autogolova u onom prvenstvu", rekao je tada Ćiro Blažević, prenosi Index.hr.

Podsetimo se i te scene:

Miroslav Ćiro Blažević je glumio u seriji Dragan Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video". Igrao je Ante Pandakovića, tadašnjeg selektora jugoslovenske reprezentacije.

"Prezadovoljan sam. Novinari su mi javili kako je u Splitu prava ludnica i da su svi zbog mene gledali seriju. Velika mi je bila čast što su baš mene izabrali da glumim selektora Jugoslavije. Samo da znate, kada su mi dali scenario, ja sam poderao tekst, bacio sam ga u smeće i poručio im da ću pričati svojim jezikom. Okrenuo sam sve na za*ebanciju i njima se svidelo", rekao je svojevremeno Ćiro za "Alo!".

Podsetio se i kako je bilo na snimanju serije.

"Oko hiljadu stažista je nakon snimanja skandiralo: "Ćiro, majstore!". Uzvratio sam im pozdravima i poljupcima. Posle toga je moj prijatelj Radomir Antić organizovao večeru u moju čast. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I biću iskren - gluma je mnogo teža od fudbala i za nju vam je potreban božji dar. Ja ga nemam, ali sam se istinski potrudio da to publika ne primeti", priznao je tada Ćiro, koji je glumio u seriji "Montevideo", ali ne i u filmu.

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/Matija Koković

Za Dragana Bjelogrlića je imao samo reči hvale.

"Bjela je genijalac. Verujte mi da će on vrlo brzo nadmašiti i čuvenog Fellinija i da će biti jedan od najboljih reditelja na svetu", rekao je tada Ćiro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA