≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Emotivan kraj poslednje epizode "Vere": Sad znamo šta je bilo sa Krausom i ostalim likovima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je dinamična, a brojni kadrovi su privukli pažnju publike.

  • 16
Jovana Stojiljković kao Vera Pešić u filmu "Vera"

Printskrin: Youtube/Art Vista

Gledaoci su mogli da pogledaju poslednju epizodu serije "Vera". Bila je dinamična, a brojni kadrovi su privukli pažnju publike. Glava Vere Pešić je u seriji bila ucenjena, a kako bi se izvukla, nagodila se sa četnicima majora Radoslava Đurića da im preda četničkog vojvodu Kostu Pećanca.

To je i uradila. Kasnije se srela sa majkom Anđom koja je bila u pritvoru. Vera je od svog roditelja zamoljena da pomogne Kosti Pećancu. Majka Anđa je priznala svojoj ćerki da joj je upravo uhapšeni četnički vojvoda Kosta Pećanac otac.

Četnici dobijaju od Engleza zadatak da likvidiraju Veru Pešić. U njenu odbranu je stao major Đurić, koji je uspeo da im pomogne. Vera i njena majka Anđa na kraju bivaju streljane.

Pešićeva je priznala majci da je bila trudna i da je abortirala. Kraj je posebno bio emotivan. Nakon streljanja, prikazan je kadar gde su Vera, majka Anđa i Kosta Pećanac zajedno nasmejani, van ratnih zbivanja.

Serija

Printskrin: RTS

Na kraju serije, prikazano je šta se desilo sa mnogim junacima serije "Vera", kako je navedeno, u pravom životu.

Vera Pešić (koju je glumica Jovana Stojiljković) je streljana zajedno sa majkom Anđom (koju je glumila Anita Mančić) 20. maja 1944. godine. Imala je 25 godina.

Karl Kraus (kojeg je glumio Petar Zekavica) je nestao krajem rata. Novinar Politike ekspres pronašao ga je u Minhenu 1974. godine. Otišao je u penziju kao uspešan poslovni čovek. Nikada nije odgovarao za ratne zločine.

Kostu Pećanca (kojeg je glumio Tihomir Tika Stanić) ubili su četnici Draže Mihailovića 5. maja 1944. godine na putu za Sokobanju.

Dr Milivoje Perović (kojeg je glumio Viktor Savić) je posle rata bio ministar, diplomata i advokat. Umro je 1975. godine u Beogradu.

Major Radoslav Đurić (kojeg je glumio Vuk Kostić) se pridružio partizanima. Svedočio je na suđenju Draži Mihailoviću. Umro je 1980. godine kao pukovnik JNA u penziji.

Tasu Dinića (kojeg je glumio Nikola Kojo) su Britanci izrućili partizanima. Streljan je 1946. godine posle suđenja u Beogradu.

Dr Đorđe Roš (kojeg je glumio Džek Dimić) je posle rata emigrirao u Južnu Ameriku. Preminuo je 1977. godine na putu za Hilandar.

Koja scena u "Veri" vam je privukla najveću pažnju?

Video: Glumica Jovana Stojiljković o Šavovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA