Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je lepa ruska glumica po kojoj je Zinaida Dedakin dobila ime?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tata se napio, otišao je u bioskop i pogledao Zinaidu Kirienko u Bondarčukovom filmu i rekao: "Ok"", rekla je Zinaida Dedakin u emisiji "Šarenica" na RTS-u.

  • 0
Zinaida Dedakin Foto: ATA Images

Zinaida Dedakin, koja se rodila 29. februara, jedna je od najvoljenijih srpskih glumica. Ono što je zanimljivo jeste da je dobila ime po jednoj lepoj ruskoj glumici - Zinaidi Kirienko.

"Tata se napio, otišao je u bioskop i pogledao Zinaidu Kirienko u Bondarčukovom filmu i rekao: "Ok"", rekla je Zinaida Dedakin u emisiji "Šarenica" na RTS-u.

Zinaida Mihajlova Kirienko (1933-2022) bila je renomirana ruska glumica i dobitnica brojnih priznanja.

Od 1958. do 1959. radila je u Moskovskom dramskom pozorištu Puškin. Od 1961. u Narodnom pozorištu filmskih glumaca više od trideset godina.

Kirijenko je stekala slavu u SSSR-u nakon što je igrala ulogu Natalije u filmu "I tihi Don" njenog učitelja Sergeja Gerasimova. Bila je priznata sovjetska filmska zvezda '50-ih '60-ih godina prošlog veka

Dugo nije snimljena. Kako je i sama primetila u intervjuima, to je bilo zbog sukoba sa izvesnim visokim zvaničnikom (prvi zamenik predsednika Državnog filmskog komiteta SSSR Vladimir Baskakov), koji ju je stavio na crnu listu. Tokom glumačkog zastoja, putovala je po gradovima i održavala solo koncerte, postavši poznata kao pevačica.

Kirijenkova je ponovo stekla popularnost nakon uloge u filmu "Zemaljska ljubav" reditelja Jevgenija Matvejeva. Preminula je u 88. godini od posledica korona virusa.

Pogledajte kako je izgledala Zinaida Kirienko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA