Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni Gustavo Dudamel "ponudio" Kejt Blančet posao dirigentke nakon što je video "Tar"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dudamel je jedan od danas najtraženijih dirigenta

  • 1
Gustavo Dudamel, Kejt Blančet, Cate Blanchett Foto: Tanjug/AP

"Tar" reditelja Toda Filda, koji publika u Srbiji trenutno ima priliku da gleda na 51. FEST-u, iznenadio je i zadivio kako publiku, tako i kritičare, a Kejt Blančet, po mnogima, odigrala najbolju ulogu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Oduševljeni su i profesionalci, pa je tako čuveni maestro Gustavo Dudamel, tokom razgovora sa Blančet i Fildom, pohvalio "Tara", nazvavši film „divnim“, „jedinstvenim“ i „veoma verodostojnim“.

Dudamel, koji se pojavljuje u "Taru" tokom scene koja nakratko prikazuje jednu od naslovnica njegovog albuma, upoznao je glumicu i reditelja prošlog meseca u Muzeju Akademije u Los Anđelesu.

- Vaš način ponašanja, vaš gest je veoma prirodan - rekao je on glumici.

Blančet, koja je nedavno osvojila nagradu BAFTA za ulogu tiranske i problematične dirigentke Lidije Tar, našalila se i pitala ga da li joj nudi posao.

Brzo kao munja, uzvratio je:

- Apsolutno, možete postati muzički direktor u Los Anđelesu!

Jedan od danas najtraženijih dirigenta, Dudamel je ovog meseca najavio da će preuzeti glavni posao muzičkog direktora u Njujorškoj filharmoniji, nakon dugog i uspešnog staža muzičkog direktora LA Fil.

Venecuelanski maestro će ostati u LA-u do isteka ugovora 2026. godine, kada će potom stupiti na čelo najstarijeg američkog simfonijskog orkestra, na tragu Leonarda Bernštajna i Gustava Malera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    1. mart 2023 | 13:20

    Gledao film. Posle sat vremena sam napustio projekciju. Po meni los film, dosadan, razvucen, osim uloge za koju ce Kejt dobiti oskara, nista vredno paznje, a traje predugih 2 sata i 40 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA