≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tanasije Uzunović je bio potomak jedne od najuglednijih beogradskih porodica: Imali su 9 kuća u prestonici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumac je svojevremeno ispričao priču o poreklu kapitala svoje porodice

  • 4
Tanasije Uzunović Foto: A. Nalbantjan

Osim toga što je bio poznat glumac Tanasije Uzunović ima i zanimljivu životnu priču. On je svojevremeno za "Novosti" govorio o poreklu kapitala svoje porodice. Kako je naveo, dva preživela brata Uzunovića, Blagoje i Nikola, imala su oko 150 hektara zemlje u mestu Draževac.

"Kada je moj otac Blagoje, inače školovani agronom, pokušao pre rata na toj zemlji da pravi obore za uzgoj stoke po svetskim merilima, deda ga je sprečio - seća se ove priče Tanasije. - Govorio mu je da je besmisleno da to radi na zemlji koju opterećuje hipoteka. Deda Nikola je imao para da napravi kuću, ali ne i da je opremi", naveo je svojevremeno Tanasije Uzunović.

Inače, porodica Uzunović je pre Drugog svetskog rata imala devet kuća u Beogradu. Glumac je pamtio samo one najveće, i to onu zgradu koja je sada rezidencija ambasadora SAD, "Devanku" u Ulici kralja Milana 21 i veliku zgradu u Nušićevoj 20.

"Ostale više i ne pamtim, znam da su neke srušene u bombardovanjima tokom rata", rekao je glumac, prenosi Kurir.

Ćerka Tanasija Uzunović, Sofija, je glumica, koji pamtimo po ulozi u seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine". Glumac se inače tri puta ženio.

Video: Život je kratak, a vi ga živite kao da će da traje vekovima: Preminuo glumac Tanasije Uzunović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA