Vreme čitanja: oko 4 min.

Anđelka Prpić i njen sin oduševljeni Harijem Poterom: Usred Beograda svet o kom sanja svako dete

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Ovo je jedinstvena i retka prilika, čak bih rekla i prava privilegija, da doživimo magični svet Harija Potera uživo!"

  • 8
Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

San svakog deteta koje je ikada zakoračilo u Hari Poter svet – da dobije svoje pozivno pismo za Hogvorts. Ma kakvog detata, polovina ljudi u 30-im i 20-im i dalje veruje da su njihovi roditelji sakrili njihovo. A ta želja donekle može biti zadovoljena baš sada i to u Beogradu. Bilo da ste roditelj ili samo čarobnjak ili veštica u duši pravi Hogvorts doživljaj je na korak od vas. A možda je najbolji kada ste i jedno, i drugo.

Naša glumica Anđelka Prpić nedavno se uverila u to kada je sa svojim sinom Jakšom iskoristila priliku da poseti Galeriju i fenomenalni, svetski projekat „Harry Potter: Istraži Hogvorts“.

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

- Kao veliki ljubitelj knjiga i filmova o Hariju Poteru, veoma sam srećna što se jedna ovakva manifestacija svetskog ranga, kao što je "Harry Potter: Istraži Hogvorts" kroz Galeriju, dešava u Beogradu, i to baš u našem najvećem šoping centru u regionu, koji Jakša i ja obožavamo da posećujemo.

- Ovo je jedinstvena i retka prilika, čak bih rekla i prava privilegija, da doživimo magični svet Harija Potera uživo! Nas dvoje smo se do te mere predali istraživanju Hogvortsa kroz Galeriju, u kom je sve tako verno prikazano, da sam u jednom trenutku pomislila da se nalazimo usred filma.

- Jakša je naročito oduševljen Hagridovom kolibom, koja nije bez razloga jedna od najposećenijih lokacija. Pozivam sve obožavaoce Harija Potera da obavezno posete ovaj Čarobnjački svet u Galeriji do 9. aprila, a pozivam i roditelje da zajedno sa svojim klincima dođu i učestvuju u brojnim tematskim aktivnostima, jer verujem da će oni posebno uživati.

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

Da se ne shvatimo pogrešno, nedavno objavljena igrica je super, ali pravo, živo iskustvo ništa ne može da zameni.

Otkako je 11-godišnji Hari prvi put na stanici Kins Kros otkrio tajni peron devet i tri četvrtine, mi smo kroz začarani zid prošli sa njim. Sedam knjiga, jedna predstava i osam neverovatnih filmova (koji se svi mogu odgledati na prvom u Srbiji "Hari Poter filmskom maratonu" u Cineplexx Galerija) otvorili su nam prolaz u magični svet nastao u umu pretalentovane Dž. K. Rouling, svet koji, uprkos tome što je toliko drugačiji od našeg, ipak nas podseća na univerzalne vrednosti – on govori o tome koliko je prijateljstvo važno, o tome da je vera u sebe ključ uspeha, da se sa svojim strahovima treba suočiti, da dobro uvek pobeđuje i, iznad svega, da je ljubav jača čak i od smrti.

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

Ali magija ovog sveta počiva i u njegovoj neobičnosti, u Zabranjenoj šumi koja krije svakakve tajne, u magičnim stvorenjima, drveću koja vas prebije ako mu povredite krošnju, čarobnim napicima, slatkišima svih, ali baš svih ukusa, letećim metlama, nevidljivim ogrtačima, zmajevima, vukodlacima, patuljcima, goblinima, vilama...

I ne treba vam viza za Veliku Britaniju i stotine funti da taj svet uživo iskusite danas. Samo skenirani računi...

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

Zahvaljući „Harry Potter: Istraži Hogvorts“ do 9. aprila Galerija nije samo mesto gde možete da završite svakodnevne stvari, već i da pobegnete baš od te svakodnevnice.

Kula trg u prizemlju, Savski trg i Gradski trg na 1. spratu svakog dana su otvoreni od 13 do 21 čas, što ostavlja vreme i da sa saborcem „poterhedom“ ili svojim detetom uživate u ovom iskustvu.

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

Posetioci će takođe moći da uživaju u neverovatnim prizorima istražujući vinjetu inspirisanu Zabranjenom šumom i fotografišu se sa magičnim stvorenjima skrivenim u drveću.

A ako ste uvereni da baš niko o Hari Poter univerzumu ne zna više od vas – evo prilike da to i dokažete. Svakog vikenda (18. i 19. marta, 25. i 26. marta, 1. i 2. aprila i 8. i 9. aprila) u tri termina (13:30, 17:00 i 19:30) potpuno besplatno održava se takmičenje u trivia kvizu, a najverniji fanovi će moći da konačno dokažu da bi osvajanje Tročarobnjačkog turnira za njih bilo Krukšenksov kašalj.

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

A kad smo već kod „Vatrenog pehara“, niste li se ikada zapitali sa kim biste išli na Božićni bal? Da li biste poveli Hermionu? Viktora? Harija? Rona koji izgleda kao njegova tetka Mirtl? (u redu je, dame, znamo da je odgovor Sedrik).

U svakom slučaju, ako vam se pravi život pretovri u magiju, pa se nađete u prilici da odete na bal, zar nije bolje da budete spremni? Časovi valcera biće organizovani u Galeriji svakog vikenda 18. i 19. marta, 25. i 26. marta, 1. i 2. aprila i 8. i 9. aprila) u tri navrata (13:00, 16:30 i 19:00).

Harry Potter Foto: Burmazević Stefan

Na sve to, sortirajući šešir reći će vam kojoj kući pripadate, a fotografija ispred 3D murala tu je kao još jedan dokaz da ste zaista doživeli svoj boravak u Hogvortsu.

A ako kroz tematske aktivnosti ne sretnete članove svoje kuće, to ćete moći da učinite 1. aprila kada će biti održan Maskenbal čarobnjaka. 

Po kojoj ceni? Pa gotovo ništa. Uz račune od preko 5.000 dinara (taman za prolećnu sezonu) iz nekih do preko 300 prodavnica, restorana, bioskopa ili zabavnog parka u Galeriji, pojedinci ili porodice do četiri člana mogu slobodno zakoračiti na peron devet i tri četvrtine i otisnuti se u svoju avanturu. Nove patike za decu, a zabava za celu ekipu.

Nije li to magija?

Više informacija o uslovima i pravilima programa dostupno je na linku OVDE.

Partneri Harry Potter: Istraži Hogvorst su Dunav osiguranje, Alta banka i Yettel.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA