≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Po scenariju Dubravke Ugrešić nastala je čuvena scena iz filma "U raljama života" u kojoj je Bata Živojinović

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da, ona scena gde Trokrili priča sa Šteficom Cvek

  • 1

Književnica Dubravka Ugrešić, koja je preminula u 73. godini, ostavila je veliki trag. Jedna od njenih najpoznatijih knjiga jeste "Štefica Cvek: U raljama života". 

Upravo po tom delu nastao je film "U raljama života", za koji su scenario pisali Dubravka Ugrešić i režiser Rajko Grlić.

Definitivno, najpoznatija scena iz tog ostvarenje jeste kada Trokrilni, kojeg glumi Velimir Bata Živojinović, govori Štefici Cvek, koju igra Vitomira Lončar, i kaže joj "ka*aću te".

Podsetimo je se:

Svojevremeno, u intervjuu za "Informer", Vitomira Lončar se prisetila te scene.

"U tom skidanju nije bilo ničega vulgarnog ili neprimerenog. Osećala sam se sigurno zahvaljujući Rajku Grliću koji mi je na setu omogućio da se tako osećam", navela je glumica.

Vitomira se setila i trenutka kada je upoznala Batu Živojinovića.

"Upoznala sam ga tek na snimanju, ali nisam bila kao Štefica Cvek i rekla sam: 'Isuse, to je Bata Živojinović, kako je slavan'. Sa njim nisam nikad posle ni kafu popila", navela je glumica.

Bata Živojinović je svojevremeno naveo da mu nije bilo lako što je nosio tigraste gaće u tom filmu.

"E, toga se veoma dobro sećam. Nije se stideo, već mu nije bilo jednostavno. Veliki frajer jugoslovenskog filma koji hoda u tigrastim gaćama i onda još ne napravi ništa tamo nekoj Štefici", navela je glumica i otkrila da li joj smeta što film pamte po toj rečenici koju je izgovorio Bata Živojinović.

"Više mi je smešno. U Kini imamo grupu na društvenoj mreži We Chat u kojoj su članovi eks-ju. Pošto smo suprug i ja najstariji iz dijaspore, mladi govore roditeljima koga su upoznali, s kim se druže, pa spomenu i mene. Često dobijem poruku - Rekla sam mami i tati da ste ovde i svi vas znaju po Bati i rečenici sad ću da te ka*am, a onda im bude neugodno. Jedna rečenica koju mi je Bata rekao u filmu je obeležila generacije. Ta scena je svojevrsni fenomen", navela je Vitomira Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    17. mart 2023 | 17:17

    Nekoliko slavnih glumica je snimao prave sex scene, tako su bile originalne ali drugačije se ne bi proslavile...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA