≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Ljiljana Sedlar: Mnogi je pamte po čuvenoj ulozi u seriji "Bolji život"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljiljana Sedlar je najprepoznatljivija po ulozi Dude Pavlović, čuvene tašte Saše Popadića u kultnoj seriji "Bolji život"

  • 2
crno-bela ruža smrt groblje

Foto-ilustracija: Pixabay

Glumica Ljiljana Sedlar, koje se mnogi sećaju kao tašte Aleksandra Popadića u seriji Bolji život, preminula je u 80. godini nakon kraće bolesti.

Ljiljana Sedlar je rođena 1. novembra 1943. godine u Beogradu, a u višedecenijskoj karijeri odigrala je na desetine uloga.

Prvu ulogu na velikom platnu ostvarila je 1968. godine u filmu "Pod staklenim zvonom", nakon čega su se nizale role u "Otpisanima", "Moj tata na određeno vreme", "Žikina dinastija", "Razvod na određeno vreme", "Špijun na štiklama" i mnoge druge.

Ljiljana Sedlar je najprepoznatljivija po ulozi Dude Pavlović, čuvene tašte Saše Popadića u kultnoj seriji "Bolji život". Ljiljana se pojavila u 20 epizoda čuvene serije.

Poznata je i po ulozi u filmu “Kaži zašto me ostavi”. Poslednju ulogu ostvarila je 1998. godine u ostvarenju "Vraćanje" u kome je tumačila lik majke Nikoline devojke, nakon čega se penzionisala.

Bila je dugogodišnji član Beogradskog dramskog pozorišta, piše Kurir. Bavila se kulturno-umetničkim radom u društvenim organizacijama. Jedno vreme je bila i upravnik Beogradskog dramskog pozorišta.

Nastupala je i na drugim beogradskim pozornicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA