Vreme čitanja: oko 1 min.

"Đoletova želja, velika...": Snima se film o Balaševićevoj pesmi, sin Aleksa otkrio detalje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepe vesti, nema šta

  • 2
Aleksa i Đorđe Balašević Foto: Telegraf.rs, Tanjug/Jaroslav Pap

Pesma Đorđa Balaševića "Čovek sa Mesecom u očima" dobiće i svoju filmsku verziju, piše 24sata.hr.

U ovom ostvarenju igraće Vojin Ćetković, a detalje je na svom Instagram profilu otkrio sin legendarnog kantautora Aleksa Balašević.

"Vojin Ćetković je " Čovek sa Mesecom u očima". Đoletova želja, velika... I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je " Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne...".

Uloga iz tatine pesme "Čovek sa Mesecom u očima" u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most izmedju svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet.

Snimanje počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i ko-producentu Todoru Chapkanovu na svemu", napisao je Aleksa Balašević-

Evo i objave.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksa Balašević (@balasevicaleksa)

Đorđe Balašević - "Čovek sa Mesecom u očima":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    11. april 2023 | 16:11

    To će gledati samo porodica.

  • Realno

    11. april 2023 | 18:36

    Snimajte šta hoćete al od svojih para, ne da se iz budžeta odvajaju pare za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA