Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiže novi film Pedra Almodovara: U vestern drami igraju Itan Houk i Pedro Paskal, zna se i kada je premijera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata je i radnja filma

  • 0
Pedro Almodovar Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Novi film Pedra Almodovara "Čudan način života" imaće svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Kanu u zvaničnoj selekciji. Festival je potvrdio tu vest i rekao da će Almodovar prisustvovati premijeri sa svoja dva glavna glumca, Itanom Houkom i Pedrom Paskalom. Kratki film označava Almodovarovo drugo iskustvo na engleskom jeziku, nakon "Ljudskog glasa" 2020.

Nakon projekcije uslediće razgovor sa Pedrom Almodovarom i filmskom ekipom. "Čudan način života" producirao je Agustin Almodovar u El Deseu.

Poznati španski reditelj je u izjavi otkrio da naslov filma "aludira na čuveni fado Amalije Rodrigez, čiji tekstovi sugerišu da nema čudnijeg postojanja od onog koji se živi okretanjem leđa sopstvenim željama".

Napisana od strane Alberta Iglesijasa, vestern drama se vrti oko veze između dvojice muškaraca koji su se upoznali dok su bili mladi dok su zajedno radili kao unajmljeni revolveraši i ponovo se povezali 25 godina kasnije u Biter Kriku.

Houk i Paskal glume pored Pedra Kazablana, Manua Riosa, Džordža Stina, Hozea Kondese, Džejsona Fernandeza, Sare Salamo, Ohijane Kueto i Danijele Medine. Izvršna produkcija kratkog filma je Ester Garsija, a Barbara Peiro, Dijego Pahuelo i Sen Loran Entonija Vakarela su pridruženi producenti.

Kao što je ranije najavljeno, Majvenova istorijska drama, "Žan di Bari", sa Džonijem Depom u ulozi Luja XV, imaće svetsku premijeru u noći otvaranja 76. izdanja festivala.

Uz "Čudan način života", festival je potvrdio i par očekivanih američkih filmova, "Ubice cvetnog meseca" Martina Skorsezea i Diznijev "Indijana Džons i brojčanik sudbine".

Žirijem će predsedavati Ruben Ostlund, dvostruki dobitnik Zlatne palme za filmove "Kvadrat" i „Trougao tuge“. Filmski festival u Kanu objaviće svoju zvaničnu selekciju 13. aprila, piše Variety.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA