Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sivi dom" danas, ko su novi Crni i Šilja?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravo iz dvorišta stiže nam priča iz Vaspitno popravnog doma Kruševac, sivog doma iz čuvene serije Darka Bajića koja i danas u repriznim terminima trideset i sedam godina od prvog prikazivanja ima pažnju kako starih tako i novih gledalaca

  • 0
Sivi dom Printskrin: Instagram/gastrohood

Serija, koja se isticala impresivnom glumačkom ekipom, privlači pažnju i danas. Ko su novi vaspitači Zeka i Beli ali i šta je zajedničko sadašnjim klincima sa Crnim i Šiljom i šta oni žele u ovom trenutku otkriva nam ekipa Gastro Hood-a na čelu sa kuvarom Milanom Jankovićem Čorbom.

Pravo iz dvorišta stiže nam priča iz Vaspitno popravnog doma Kruševac, sivog doma iz čuvene serije Darka Bajića koja i danas u repriznim terminima trideset i sedam godina od prvog prikazivanja ima pažnju kako starih tako i novih gledalaca. Ko su generacije koje su danas unutra, koliko su se vreme i krivična dela promenili istražuje Milan Janković Čorba, kuvar i autor emisije Gastro Hood.

"Veliki uticaj na izbor ove lokacije imala je i domaća kinematografija tačnije serija "Sivi dom" , kada sam istražio da su to adaptirane priče realnih likova poželeo sam da odem i da vidim koliko je sivo i realno danas 37 godina kasnije. Mi smo i sami odrasli na ulici, kada kažem na ulici mislim na pravu realnu priču na put sa koga lako možeš da skreneš i došli smo do nekih visina o kojima smo maštali. Sada je vreme da pokažemo da nismo zaboravili odakle smo krenuli i da pokažemo nekim mladjim generacijama šta mogu i šta je zaista važno", istakao je Čorba.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by @gastro.hood

Gosti epizode su i idoli nekih novih generacija oni sa čijom se muzikom danas identifikuju i malo mladji ali i stariji Corona i Rimski. Kako i zašto je izbor pao na ovaj poznati dvojac pitali smo Čorbu:

"Hteo sam toj deci da dovedem njihove junake, koji su uspeli i zvao sam Rimskog i Koronu i kao pravi uspešni, jednostavni ljudi, odmah su prihvatili. San svih klinaca koji su unutra je "jednog dana kad se vratim ceo kraj tad slaviće" (pesma "Paralele" prim. aut.) e mi smo otišli da im kažemo da taj put nije brz i lak nego ispunjen radom i talentom."

Prethodne godine Uskrs ova ekipa je provela sa u domu za nezbrinutu decu Sremska Kamenica i ta epizoda pobrala je sve simpatije gledalaca.

"Te epizode sam snimio da pokažem svom sinu šta to tata zapravo radi. Koliko sam uspeo saznaćemo 20. aprila kada je zakazana premijera."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA