Vreme čitanja: oko 1 min.

Snima se novi prikvel "Igre prestola": Neki detalji su poznati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Serija prati avanture Ser Dankana Visokog i mladog Aegona V Targarijena 90 godina pre događaja u "Pesmi leda i vatre".

  • 0
Igra prestola, game of thrones Printskrin: YT/ GameofThrones

Novi prikvel "Igre prestola", zasnovan na knjigama Džordža R. R. Martina "Dunk and Egg", biće pretočen u seriju i emitovaće se na HBO-u.

Serija prati avanture Ser Dankana Visokog i mladog Aegona V Targarijena 90 godina pre događaja u "Pesmi leda i vatre".

Serija je trenutno nazvana "Vitez od sedam kraljevstava: Vitez iz žive ograde" ("A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight").

U opisu stoji: "Vek pre događaja iz „Igre prestola", dva neverovatna heroja su lutala Vesterosom... mladi, naivni ali hrabri vitez, Ser Dankan Visoki, i njegov sićušni štitonoša, Egg.

Smešten u doba kada Targarijenova linija još uvek drži Gvozdeni tron, a sećanje na poslednjeg zmaja još nije prošlo iz živog sećanja, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove neverovatne i neuporedive prijatelje."

Martin će biti pisac i izvršni producent, kao i Ajra Parker, koja je bila ko-izvršni producent u prvoj sezoni "Kuće zmaja"

Ovo je najnoviji projekat HBO-a zasnovan na Vesterosu. Nakon globalnog uspeha "Igre prestola", HBO je krenuo da razvije niz serija smeštenih u svetu koje je kreirao Martin.

Od brojnih projekata najavljenih kao u razvoju tokom godina, jedini drugi koji je krenuo napred pre ovoga je bila "Kuća zmaja". Ta serija je premijerno prikazala svoju prvu sezonu 2022. godine. Sezona 2 je trenutno u produkciji, piše Variety.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA