Vreme čitanja: oko 2 min.

Noa Metjuz Matofski (15) je prvi glumac sa Daunovim sindromom koji je dobio glavnu ulogu u Diznijevom filmu

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bilo je to neverovatno iskustvo, imao sam svoju prikolicu i stekao mnogo fantastičnih prijatelja", rekao je glumac

  • 0
Noah Matthews Matofsky Foto: Disney+ / Everett / Profimedia

Noa Metjuz Matofski ulazi u istoriju kao prvi glumac sa Daunovim sindromom koji je dobio glavnu ulogu u Diznijevom igranom filmu "Petar Pan i Vendi".

Britanski tinejdžer (15) igra lik Slajtija, vođu Izgubljenih dečaka, u novoj adaptaciji filma "Petar Pan" striming platforme Dizni plus.

Glumac je pripisao zasluge Džudu Lou, koji igra kapetana Kuku, što mu je pružio jedan od svojih najboljih dana na setu, koji je iznenadio decu glumce sladoledom.

U razgovoru za The Sun, Noa je rekao: "Jedan od mojih omiljenih dana bio je kada je Džud unajmio kombi za sladoled i dovezao ga na snimanje, a zatim nam je sam poslužio sladoled."

Noa se bacio na projekat i posebno je uživao u snimanju akcionih scena, poput one u kojoj je gusarski brod prevrnut.

Rekao je: "Bilo je to neverovatno iskustvo, imao sam svoju prikolicu i stekao mnogo fantastičnih prijatelja. Svi smo naučili borbu mačevima, što sam voleo. Morao sam brzo da naučim mnogo replika, ali bilo je uzbudljivo i zaista sam uživao u tome."

Noa, koji se može pohvaliti enciklopedijskim znanjem o filmu, saznao je da Dizni bira za film preko inkluzivne agencije za talente "Zebedee".

Glumac je poslao snimak za audiciju, a zatim se sastao sa režiserom Dejvidom Loverijem, a majka Noe Ketrin rekla je da su se povezali zbog zajedničke ljubavi prema "Gospodaru muva".

Snimanje je značilo da je porodica morala da bude razdvojena, a Noa i Ketrin su leteli u Vankuver, dok je njegov otac Voren ostao kod kuće sa sestrom Lolom koja je pripremala ispit.

Noa je rekao da se nada da će ići na dramski koledž i da bi želeo da bude uzor drugim ljudima sa Daunovim sindromom koji bi želeli da nastupaju.

On je dodao da uslovi ne bi trebalo nikoga da sputavaju, rekavši da ljudi treba da "uvek sanjaju velike snove".

Film je živa adaptacija omiljenog animiranog klasika "Petar Pan" iz 1953. godine, koji je imao više verzija, piše Daily Mail.

Film "Petar Pan i Vendi" biće na striming platformi Dizni plus od 28. aprila, navode kreatori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA