≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Al Paćino je trebalo da dobije otkaz u "Kumu": Glumac otkrio kako mu je Frensis Ford Kopola spasio karijeru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac se prisetio i kako je odbio da glumi u serijalu "Ratovi zvezda"

  • 0
Al Paćino Foto: Tanjug/AP/Willy Sanjuan/Invision

Al Paćino se u razgovoru sa novinarom Dejvidom Rubenštajnom prisetio detalja iz svoje karijere. Na pitanje za koju ulogu žali što ju je odbio, poznati glumac je rekao sledeće.

"Odbio sam "Ratove zvezda". Odjednom su mi dali scenario koji se zvao "Ratovi zvezda". Dobio sam scenario, ponudili su mi toliko novca, ali ga ne razumem",rekao je Al Paćino, a njegova odluka doneta je u vreme kada je glumcu ponuđena skoro svaka glavna uloga nakon što je glumio u nizu klasika kao što su "Kum", "Serpiko", "Kum II"...

Paćino je u serijalu trebalo da glumi Hala Soloa, a ta uloga je na kraju pripala Harisonu Fordu

"Dao sam Harisonu Fordu karijeru, na kojoj mi se nikada nije zahvalio", našalio se Paćino tokom razgovora, prenosi "The Hollywood Reporter".

Dok bi Paćino propustio ogromnu filmsku franšizu za pravljenje novca kao što je "Ratovi zvezda", ipak je doživeo jednu sa "Kumom", koja ima razliku da ima nastavak za koji mnogi veruju da je dobar ili čak bolji od originala. Međutim, uprkos tome što je bio prvi izbor reditelja Frensisa Kopole da glumi Majkla Korleonea, postojalo je vreme, dok je snimao "Kuma", gde je Paćino umalo dobio otkaz.

Prisećajući se razgovora koji su on i Kopola vodili u to vreme, neki direktori studija nisu bili oduševljeni Paćinovim nastupom i želeli su da ga zamene. "Rekao je (Frensis Ford Kopola,pri.aut): "Znaš, imao sam mnogo poverenja u tebe. A ti me izneveravaš", prisetio se Paćino razgovora sa Kopolom i dodaje: "Stojim tamo i razmišljam "Šta sam to uradio?""

Alovi tadašnji kritičari jednostavno nisu bili dirnuti kako glumi Majkla Korleonea.

"Želeo sam da se vratim niotkuda i do kraja filma stvorim neku vrstu enigme. Njegova tranzicija me je zainteresovala, i mislio sam da ne mogu da je spasem. Posle prvog dana snimanja, Dajan Kiton i ja smo se napili. Mislili smo: "To je to, naše karijere su završene. Ovo je haos", rekao je Paćino.

Al pripisuje zasluge Kopoli za pomoć u spasavanju od otkaza u filmu promenom sekvence rasporeda snimanja kako bi prikazao Paćina u jednoj od čuvenih i dramatičnih scena filma.

"Solozzo scena, gde Majkl puca u policajca. Kopola je to pogurao, jer je mislio da će me Paramount otpustiti. Ja snimam tu scenu, svidelo im se", rekao je glumac, prenosi "Daily Mail".

Paćino ne samo da je sačuvao svoju ulogu u filmu "Kum", već bi dobio i nominaciju za nagradu Akademije za najboljeg sporednog glumca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA