Vreme čitanja: oko 6 min.

Najavljena nova domaća serija "Nemirni": Ogromna je ekipa glumaca, veoma zanimljiv scenario

Vreme čitanja: oko 6 min.

U Maršalovom salonu na konferenciji za medije su danas učestvovali – reditelj Darko Nikolić, producent Dragana Jovančević, direktorka Direkcije za multimediju Telekom Srbija Aleksandra Martinović, kao i glumci - Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Igor Benčina i Ana Mandić

  • 1
Nova domaća serija "Nemirni" od 6. maja na malim ekranima Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Nova domaća igrana TV serija "Nemirni" krenuće premijerno da se prikazuje od 6. maja na kanalu Superstar kompanije "Telekom Srbija", najavila je danas autorska i glumačka ekipa u Mts Dvorani u Beogradu.

U Maršalovom salonu na konferenciji za medije su danas učestvovali – reditelj Darko Nikolić, producent Dragana Jovančević, direktorka Direkcije za multimediju Telekom Srbija Aleksandra Martinović, kao i glumci - Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Igor Benčina i Ana Mandić.

Serija od 12 epizoda prema romanu Marka Popovića od 6. maja na kablovskom programu Superstar, biće emitovana tokom šest vikenda zaredom, po dve epizode subotom i nedeljom.

Dragana Jovančević kao producent projekta, navela je u brojkama pojedinosti serije, da je bilo 82 snimajuća dana, sa 50 glumaca, na više od 50 lokacija, i 1000 statista, dok je ukupno bilo uključeno 80 ljudi u realizaciju.

Producentkinja je ukratko predstavila je ovo za njih bio pravi monumentalni projekat, da se kroz 12 epizoda opisuje 10 dana u životima mnogih junaka ove mozgalice, slagalice u žanrovima trilera, drame, krimića i misterije.

Aleksandra Martinović - direktorka Direkcije za multimediju Telekom Srbija, istakla je da su iz ove kompanije veoma ponosni na seriju "Nemirni", jer je u pitanju "projekat zaista visoke produkcije, te joj je čast da smo deo ove priče".

"Sada zamalo da kažem da će premijera serije biti 6. maja na HBO. Ali zaista i jeste tako, mi Superstar i gledamo od osnivanja kao na domaći HBO, zbog količine serija koje snimamo. Za priču "Nemirni" je dobro što opet imamo glavni ženski lik, što je uveliko svetski trend", naglasila je Aleksandra Martinović, te dodala da ih u Telekomu čeka veoma produktivan period i dalje.

Nova domaća serija Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Ona je najavila realizaciju serije "Apsolutnih sto", drugu sezonu "Drim tim", emitovanje krimi priče "Tunel".

U njihovoj produkciji su skoro snimljene i druge sezone serija "Tajkun", "Azbuka našeg života", počela je produkcija nastavka horora "Crna svadba", i druge.

Reditelj Darko Nikolić je postigao uspeh sa svojim debitantskim filmom "Jedini izlaz" (2021) od koga je takođe nastala serija iz 10 epizoda, isto u produkciji Telekoma Srbija, gde je bio glavni ženski lik, a ovde je ponovo angažovao neke glumce iz tog projekta (Radoslav Milenković, Janko Popović Volarić, Milan Čučilović, Milena Predić).

Ogromnu glumačku ekipu čine: Nikolina Friganović, Gordan Kičić, Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Jelena Stupljanin, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Vaja Dujović, Denis Murić, Marinko Prga, Maja Lukić, Igor Benčina, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Ana Mandić, Ivan Đorđević, Vukašin Jovanović.

"Zahvalan sam čitavoj ekipi i Telekomu što mi je bilo omoućeno da snimim seriju kakvu i sam volim da gledam na raznim platformama, od Netflixa, preko HBO do Showtime. I mi svakako ne možemo da budemo van sveta. Možda nemamo isti kvalitet serija još uvek što se tiče scenarija, ali radimo projekte na izuzetnom produkcijom", istakao je režiser Darko Nikolić.

Nova domaća serija Foto: Marija Mlađen/ATAImages

On je pohvalio producenta Telekom Srbija da realizuje veliki broj ozbiljnih, vrhunskih serija.

On se nada da će domaći serijali imati ubuduće isti nivo kvaliteta kao ceo svet.

"Telekom nam je pružio veliku podršku da snimimo seriju "Nemirni" koja je jedna ljudska drama, u formi trilera i krimi priče, a može biti veoma gledana i prepoznata svuda na planeti. Priča serije je toliko univerzalna, da se nadam da će je gledati Koreanci, Nemci ili Šveđani, kao što ja gledam njihove serije", zaključio je reditelj Nikolić.

Radnja serije prati inspektorku Mirnu Paligorić koja istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Voinovića, čiji su posmrtni ostaci iskopani na beogradskom gradilištu.

Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš.

Policija kreće u potragu za Vukašinom, a tokom istrage, policijska inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva vezu države, tajne službe i kriminala.

"Sistem spojenih sudova" dovodi do neočekivanih obrta, tako da ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

Čitav mozaik likova se sudara u ovoj višeslojnoj televizijskoj avanturi.

Nova domaća serija Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Glumac Gordan Kičić nastupa u jednoj od glavnih uloga serije, koju jedva čeka da pogleda u celini, jer je do sada imao prilike da vidi prve dve epizode.

"Drago mi je da konačno pred publiku izlazi serija koju smo snimali prošlog leta i početkom jeseni. Ogromna je ekipa glumaca, veoma zanimljiv scenario, a meni je posebno bilo interesantno što je ovo za mene potpuno drugačija uloga od svega što sam do sada igrao. Ovo je prava dramska uloga, tumačim junaka kome je otet brat sa ženom, i taj događaj otkriva puno stvari iz prošlosti tih likova, i to je jedna od priča koja se preklapa sa drugim situacijama", približio je Kičić svoj lik i dodao da mu "serija izgleda fenomenalno",vrhunski, da je u pitanju veliki mozaik karaktera.

Kičić je nedavno bio aktuelan sa glavnom ulogom u drugoj sezoni TV serije “Mama i tata se igraju rata”, prema njegovom rediteljskom filmu “Realna priča” (2019), a publika ga je u bioskopima gledala i u pratećim rolama filmova “Ajvar” i “Četiri ruže”, “Nije loše biti čovek” (2021).

Gostovao je u raznim serijama kao “Vojna akademija”, ili komedijama - “Slučaj porodice Bošković”, “Radio Mileva”, “Zbornica”, a i mini serijalu “Porodica” i “Popadija”.

"Mislim da će se publika pitati kako će se svi od naših likova uklopiti i povezati u te nemirne junake. Bilo mi je veoma uzbudljivo na snimanju, posebno u sceni potere kolima, jer je moj lik vozač u seriji, tako da sam ja sam izvodio kaskaderske delove", otkrio je Kičić.

Glumica Jelena Stupljanin je istakla da prvi put tumači jednu "veoma kompleksnu ulogu koja se retko ili gotovo nikad sreće u savremenim serijama".

Stupljanin je naglasila da je u dogovoru sa rediteljem Nikolićem imala i fizičku transformaciju za potrebe svog lika i da je bio potreban veliki rad na toj ulozi.

Nova domaća serija Foto: Marija Mlađen/ATAImages

5

Kako kaže stvara misterija oko njene junakinje.

"Posebno je u ovoj seriji što izuzetno kvalitetne glumice tumače izuzetne jake ženske likove, što je izvanredno", ocenila je Stupljanin, junakinja serija "Kaljave gume", "Kamiondžije d.o.o.".

Njena koleginica Ana Mandić je primetila da serija "Nemirni" nosi veliki broj tajni i da je to slagalica koja se postepeno sklapa.

I ona je takođe pohvalila da serija ima "fantastične ženske likove", tako da "situacija se menja, jer one danas vode na filmu i serijama".

Igor Benčina je opisao svoj glumački izazov da to i nije toliko uloga, već "više jedna pojava i nepogoda", jer igra dva brata blizanca.

"Reditelj Darko Nikolić i ja nismo ulazili toliko detaljno u psihologiju tih likova braći, više je to stilizacija, taj je pristup, da ne otkrivam sad publici mnogo. Veoma mi se svidelo na snimanju, i da bude na ekranu pola od onoga šta smo postigli na snimanju, biće sjajno", zaključio je glumac Igor Benćina, prisutan godinama u velikom broju TV serija ("Žigosani u reketu", "Grupa", "Pet", "Crna svadba", "Zlatni dečko", "Ime naroda").

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realista

    25. april 2023 | 16:37

    osecam da ce biti sva u mraku, puna psovki, kriminala, sigurno i seksa jer to je u nasim serijama najvisa umetnost. nase serije su dosadne, bez dinamike, los dijalog i ton. volela bih da nisam u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA