≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Maša Vujošević

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svojom energijom, znanjem, talentom i dobrotom ostavlja neizbrisiv trag u srcima svojih kolega", podsetili su iz RTS-a.

  • 0
crno-bela ruža smrt groblje Foto-ilustracija: Pixabay

Televizijska rediteljka i pesnikinja Maša Vujošević (1976-2023) dugogodišnja saradnica Radio-televizija Srbije preminula je u ponedeljak, saopštio je RTS.

"Vujošević je stvarala originalne, autentične emisije i serijale za redakcije opšteobrazovnog, dečjeg i školskog programa. Svojom energijom, znanjem, talentom i dobrotom ostavlja neizbrisiv trag u srcima svojih kolega", podsetili su iz RTS-a.

Vujošević je završila televizijsku režiju na Akademiji umetnosti, i poslediplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti. Pohađala jednogodišnju filmsku školu na FAMU, u Pragu.

Radila emisije različitih žanrova, napisala više scenarija za program za decu, kao i za druge televizijske formate. Bila je autorka RTS-ovog dokumentarnog filma ''Čarobnjaci'' (2017) sa decom sa posebnim potrebama.

Napisala i režirala dečiju predstavu ''Tajna velikog nosa'' u Domu omladine Pančeva 2017. godine.

Radila je u Domu omladine Beograda kao urednik pozorišnog programa i kao producent.

Objavila je kratki roman ''Klizav put'' (2001), za izdavačku kuću Energija, kao i knjige poezije "Mreže" (2020) i "Jedan ceo dan" (2021) za Novu poetiku. Vreme i mesto sahrane Vujošević biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA