≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki povratak Džonija Depa glumi, sedmominutni aplauz za film "Jeanne Du Barry": Ipak, kritika je bila oštra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lep prijem za poznatog glumca na Kanskom filmskom festivalu

  • 2
Otvaranje 76 Kanski filmski festival Kan film festival Foto: Tanjug/AP

Džoni Dep vratio se glumi nakon suđenja sa bivšom suprugom Amber Herd, gde je oslobođen optužbi za nasilje u porodici. Novi početak imao je u filmu "Jeanne Du Barry", gde je glumio kralja Luja XV, a upravo ovo ostvarenje rediteljke Majven prikazano je na 76. Kanskom filmskom festivalu.

Džoni Dep je u Kanu imao odličan prijem. Fanovi su mu pružili podršku transparentima "Živeo Džoni", "Volimo te, Džoni". To nije bilo sve.

Film"Jeanne Du Barry", koji je otvoren Kanski festival, nagrađen se sedmominutnim aplauzom i stajaćim ovacijama, piše Variety.

Video: Otvoren 76. Kanski filmski festival: Ovacije za Džoni Depa, Majkl Daglas dobio počasnu Zlatnu palmu

Podsetimo, u ovom ostvarenju Džoni Dep glumi čuvenog kralja francuskog kralja Luja XV, koji se zaljubljuje u prostitutku.

Drama je inspirisana životom Žane di Bari, poslednje kraljevske ljubavnice Luja XV na dvoru u Versaju, posle madam de Pompadur.

Ipak, povratnička uloga Džonija Depa nije dobro prošlo kod kritičara, prenosi Daily Mail.

Robi Kolin iz Daily Telegraph-a napisao je: "Istina, njegov francuski nije previše otrcan, ali njegova kraljevska pojava je nepostojeća, i on se u toj ulozi istinski dopada samo tokom povremenih klovnovskih fazona, što jedva da pomaže da se njegov glumački izbor proda. Dep teško da je prvi holivudski izgnanik koji je našao posao u Evropi, ali bilo bi teško reći da ovo izgleda kao prva iskra slavnog povratka."

Džo-En Titmarš iz časopisa The Evening Standard napisala da je "bilo sjajno videti Depa u suptilnom i tihom režimu — više pukovnika Jola i manje Džeka Sperou — i na francuskom.“

Napominjući da je Džoni dobar Luj XV, Džo-En je dodala da je film "pravo kraljevsko razočarenje" koje je izazvalo "mnogo zevanja".

Piter Debriž iz Variety-ja je napisao: "Sa svoje strane, Dep izvodi svoje replike na dobro okrenutom francuskom, nosi fini puder i čvrstu belu periku, a ipak deluje čudno neprijatno u toj ulozi — adekvatan, ali ne posebno angažovan. Dep je vrsta igrača koji praktično svaki nastup izvodi namigivanjem, tako da je čudno da čak i kada bi njegov Luj zapravo trebalo da namiguje (Žani), sjaj ne postoji."

Ben Krol iz IndieWire-a je napisao: "Iako glumi u potpunosti na francuskom i ima dovoljno vremena pred ekranom, američka zvezda ostavlja čudno slab utisak, nudeći prigušen i prigušen zaokret koji igra njegovu širu reputaciju na često fascinantne načine.'

Kritičar The Holywood Reporter-a Džordan Mincer rekao je da Džonijev kasting "nudi nekoliko ranih uzbuđenja, a zatim uglavnom zevanje, pri čemu je Dep izneo ono što se čini kao ukupno desetak replika na uglednom francuskom, dok je inače ostao nem. Njegova gluma nije loša."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA