≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovan Ginić proglašen otkrovenjem festivala u Kanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, nagrada je uspostavljena pre šest godina kako bi se ohrabrili mladi glumački talenti, i dodeljuje se u okviru kanskog programa "Nedelja kritike"

  • 1
Jovan Ginić, Lost Country Foto: FCS

Mladi srpski glumac Jovan Ginić, koji igra glavnu ulogu u filmu "Lost Country" Vladimira Perišića osvojio je u Kanu nagradu "Otkrovenje" koju najboljem mladom glumcu festivala dodeljuje fondacija "Luj Roderer", piše Filmski centar Srbije.

Kako se navodi, nagrada je uspostavljena pre šest godina kako bi se ohrabrili mladi glumački talenti, i dodeljuje se u okviru kanskog programa "Nedelja kritike".

Inače, Jovan Ginić u filmu "Lost Country" glumi Stefana, petnaestogodišnjeg gimanazijalca koji 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima, shvata da je njegova majka saučesnica korumpirane vlasti.

Jovan Ginić, Lost Country Foto: FCS

Pored nagrađenog Ginića, u navedenom ostvarenju glume još troje mladih glumaca-debitanata: Miodrag Jovanović, Lazar Kocić i Ana Simeunović , koji su takođe u Kanu, kao i svetski priznati dramski umetnici Jasna Đuričić i Boris Isaković.

Film "Lost Country" je koproduckija Francuske, Srbije, Luksemburga i Hrvatske, i jedini film iz ovog dela Evrope u ovogodišnjim kanskim programima.

(Telegraf.rs/izvor:fcs.rc/Đ. Bajič)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЈАја

    25. maj 2023 | 12:50

    Сигурно је све било као у том филму ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA