Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je "Agra" najšokantniji indijski film ikada snimljen?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Film se našao na Kanski filmskom festivalu i privukao pažnju

  • 0

Film koji je privukao pažnju na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu je "Agra", a Kalim Aftab se u svom tekstu na sajtu BBC-ja pita da li je ovo ostvarenje najšokantniji indijski film ikada snimljen.

"Agra" priča priču o potisnutom službeniku kol centra po imenu Guru, koji živi u maloj kući sa roditeljima i oženjenom braćom i sestrama. Nema prostora da ima partnera ili seksualni život a da svi u njegovom skučenom domaćinstvu ne znaju i komentarišu, pa želi da mu se izgradi proširenje. Frustriran, Guru provodi dane tako što koristi aplikacije za sastanke i glumi niz nasilnih seksualnih fantazija, iako reditelj Kanu Bel nikada ne daje jasno da li su to stvarni događaji ili plod Guruove mašte.

Podseća na situaciju kakvu je imao biznismen Patrik Bejtmen u filmu "Američki psiho", koji ne zna da to što je uradio stvarnost ili fikcija.

Prva scena seksa u filmu "Agra" završava tako što se žena pretvara u džinovskog glodara, a mi počinjemo da shvatamo da je u pitanju fantazija Gurua.

Iako ova scena ima prizvuk apsurda, Bel ne beži da pokaže neke od Guruovih ljutijih i nasilnijih fantazija. Šokantno je i, ponekad, nepodnošljivo gledati kako indijski reditelj pokušava da uvuče gledaoca u opasan um veoma bolesnog čoveka koji mašta o nadjačavanju žena i potvrđivanju svoje muškosti, navodi Kalim Aftab u svom tekstu.

"Film se bavi određenim tajnim prostorima u svačijim životima, o kojima niko ne želi da priča. Postojala je seksualna represija koju sam osećao dok sam odrastao kao dečak u severnoj Indiji, i ne samo ja, video sam toliko ljudi koji se bore sa odloženom seksualnom zrelošću, rekao je reditelj Kanu Bel.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Atika Chohan (@atika.chohan)

Belov film istražuje problem seksualne represije i sugeriše da je povezan sa posebno visokom stopom seksualnog nasilja u Indiji.

"dlučio sam da napravim film o duboko ranjivoj osobi koja ne zna kako da se nosi sa suprotnim polom. Morao sam da pokažem kako se ponašaju na podli, neočekivan način", naveo režiser.

(Telegraf.rs/izvor: bbc.com/Kaleem Aftab)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA