Vreme čitanja: oko 1 min.

Sarajevo film festival: Serije "Vera" i "Južni vetar – Na granici" u trci za nagrade

Vreme čitanja: oko 1 min.

29. Sarajevo film festival održava se od 11. do 18. avgusta

  • 0
Serija "Južni vetar: Na granici" Foto: Nenad Miščević/Produkcija Režim

Serije "Vera" i "Mama i tata se igraju rata 2", snimljene u produkciji RTS-a, nominovane su u kategoriji za najbolju dramsku seriju i najbolju komediju u okviru 29. Sarajevo Film Festivala.

Za ovogodišnje nagrade "Srce Sarajeva" strukovni žiri 29. Sarajevo film festivala nominovao je čak 19 serija iz regiona, od kojih su četiri emitovane na Prvom programu RTS-a. Vera je nominovana je u čak šest kategorija: najbolja dramska serija, najbolja glavna glumica u dramskoj seriji (Jovana Stojiljković), najbolja epizodna uloga – glumica u dramskoj seriji (Anita Mančić), najbolja epizodna uloga – glumac u dramskoj seriji (Nikola Kojo), zvezda u usponu (Lenka Petrović), najbolji scenario za epizodu (5. epizoda – Kristina Đuković). Isto toliko nominacija ima i komedija Mama i tata se igraju rata 2: najbolja komedija, najbolja glavna glumica - komedija (Nina Janković), najbolji glavni glumac – komedija (Gordan Kičić), zvezda u usponu (Aleksej Bjelogrlić), najbolji scenario za epizodu (6. epizoda - Gvozden Đurić, Marko Manojlović, Gordan Kičić) i najbolja režija za epizodu (1. epizoda – Gordan Kičić).

Serija Južni vetar – Na granici nominovana je u dve kategorije – najbolja glavna glumica u dramskoj seriji (Jovana Stojiljković) i zvezda u usponu (Milica Gojković).

U kategoriji za najbolju dramsku seriju pored serije Vera, našle su se i druga i treća sezona serije Klan, emitovane na RTS-u, koje su nominovane i u kategorijama: najbolji glavni glumac u dramskoj seriji

(Aleksandar Dimitrijević), najbolja epizodna uloga – glumica u dramskoj seriji (Gorica Popović) i najbolja epizodna uloga – glumac u dramskoj seriji (Feđa Štukan).

Sarajevo film festival je od 2021. godine ustanovio kategoriju nagrada: "Srca Sarajeva" za TV serije, čiji je cilj promocija i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u

proteklih godinu dana i podsticaju njihovog međunarodnog plasmana. 29. Sarajevo film festival održava se od 11. do 18. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA