Vreme čitanja: oko 1 min.

Za nove "Avatare" ćemo se načekati: Poznato je kada stižu novi nastavci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Došlo je do odlaganja

  • 0
avatar put vode premijera Foto: Tanjug/AP/20th Century Studios

Nakon uspeha filma "Avatar: Put vode", Dizni je objavio da su sledeća tri filma u epskoj naučno-fantastičnoj franšizi Džejmsa Kamerona odložena.

Prema izveštaju Variety-a, Dizni je odložio treći film "Avatar" za celu godinu - od decembra 2024. do decembra 2025. Kao rezultat toga, dva sledeća filma u naučno-fantastičnoj franšizi takođe su odložena za tri godine - do 2029. i 2031. .

To znači da bi poslednji film u franšizi "Avatar" trebalo da bude premijerno prikazan ogromne 22 godine nakon debija originalnog filma iz 2009. "Avatar 3" je snimljen istovremeno uz "Avatar: Put vode".

Dizni tek treba da kaže razlog za kašnjenje, iako je producent franšize Džon Landau 13. juna na Tviteru objasnio da su filmovi "epski poduhvat za koji je potrebno vreme da se dovede na nivo kvaliteta kojem kao filmski stvaraoci težimo i da je publika došla očekivati".

"Tim naporno radi i jedva čeka da vrati publiku na Pandoru u decembru 2025.", dodao je Landau.

Kreator i režiser franšize Džejms Kameron još nije komentarisao odlaganja.

"Avatar: Put vode" zaradio je preko milijardu dolara na svetskim blagajnama za samo 14 dana nakon objavljivanja, što ga čini "najbržim" filmom 2022. koji je dostigao to dostignuće. Film je takođe sada treći film sa najvećom zaradom svih vremena.

Još u decembru, Kameron je otkrio da je unapred snimao scene za treći i četvrti film u franšizi kako bi izbegao probleme starenja u stilu serije "Stranger Things" kod mlađih članova glumačke ekipe. Takođe je ranije otkrio da je spreman da prekine franšizu nakon trećeg filma ako "Put vode" ne bude uspešan na blagajni, piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA