Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je film koji smo dugo čekali: Evo gde ga možete pogledati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svečana premijera filma "Indijana Džons i artefakt sudbine" održaće se u sredu, 28. juna u mts Dvorani i IMAX sali Galerije Beograd, nakon čega će dugonajavljivano avanturističko ostvarenje zaživeti na bioskopskom platnu širom Srbije

  • 0
Indijana Džons Foto: Promo/ Lucasfilm Ltd.

Holivudski glumac Harison Ford vratio se ulozi legendarnog heroja, arheologa i kako najavljuju autori poslednji put, u ovom petom nastavku sage uzima svoj neizostavni šešir i svoju kožnu jaknu.

Peti nastavak kultne franšize stiže u bioksope četrdeset i dve godine nakon što je nastalo prvo ostvarenje o Indijani Džons.

Prvi film o arheologu avanturisti "Otimači izgubljenog kovčega" (Raiders of the Lost Ark) nastao je 1981. godine i već tada stekao veliku svetsku pažnju, a od devet nominacija za nagradu Oskar osvojio je četiri zlatne statue među kojima i ona za najbolje vizuelne efekte. Priča prati arheologa Indijanu Džons koji je po tadašnjem scenariju Džordža Lukasa zadužen da uđe u trag neprocenjivom komadu koji je ključ za lociranje Zavetnog kovčega koga traže i tvorci Drugog svetskog rata.

Prvi film o harizmatičnom i šarmantnom arheologu, kao i sledeća tri, režirao je jedan od najboljih holivudskih sineasta, Stiven Spilberg.

Tri godine kasnije nastao je drugi deo franšize "Indijana Džons i ukleti hram". I ovaj film je nagrađen Oskarom u kategoriji za specijalne efekte, a profesor Indijana, pevačica Vili Skot i dvanaestogodišnji dečak Šort Raund sticajem okolnosti stižu u jedno seoce na istoku koje je gladovanje gladovanje i koje krivi sebe za gubitak tri mistična kamena kao artefakta sreće. Indijana se zaklinje da će im vratiti vredno kamenje, što ga dovodi licem u lice sa smrtonosnim kultom.

Treći nastavak o Indijani Džons "Poslednji krstaški pohod" iz 1989. godine uz nezaobilaznog Harisona Forda dovodi još jedno svetsko lice filma, Šona Konerija kao Džonsa Seniora, Indijaninog oca. Neprijatelji su se vratili i kidnapovali su Indijaninog oca tokom svojih pokušaja da pronađu Sveti gral. Prateći trag od Amerike i Venecije do pustinje Bliskog istoka sav je teret na Indijani da spase svoga oca, da spase Gral i da spase dan neprekidne akcije.

Možda se činilo da je Poslednji krstaški pohod poslednji nastavak o filmskom junaku, sve do 2008. godine kada je snimljen četvrti deo "Kraljevstvo kristalne lobanje" u kom poznati arheolog traga za Kristalnom lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Nema sumnje da Indijana Džons ostaje jedan od najvoljenijih likova koji su ikada bili na bioskopskom platnu. Iako se činilo da se profesor penzionisao i rešio da vodi miran život, nevolje koje se javljaju i koje ga okružuju, ponovo bude u njemu nezaustavljivog avanturistu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA