Vreme čitanja: oko 2 min.

"Trag divljači" najbolji debitantski film na zatvaranju festivala Ravno Selo

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zlatni klipovi" Međunarodnog festival prvog ili drugog filma, okončanog u nedelju u bačvanskom mestu Ravno Selo, doneli su Pavloviću 1.000, a Ognjenović 1.500 nagradnih evra

  • 0
Premijera filma "Trag divljači" u MTS dvorani Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nagrada "Zlatni klip" za najbolji debitantski film šestog festivala "Ravno Selo" pripala je "Tragu divljači" Nenada Pavlovića, dok je najbolji reditelj Nina Ognjenović za "Ovuda će proći put", saopštili su danas organizatori.

"Zlatni klipovi" Međunarodnog festival prvog ili drugog filma, okončanog u nedelju u bačvanskom mestu Ravno Selo, doneli su Pavloviću 1.000, a Ognjenović 1.500 nagradnih evra, kaže se u saopštenju.

Tokom četiri dana "Ravno Selo" filmskog festivala prikazano je 40 filmova u četiri programske celine, a na svečanom zatvaranju dodeljeni su i "Zlatni klip" za najbolji film po izboru publike "Indigo kristalu" reditelja Luke Mihailovića, uz 500 evra nagrade.

"'Zlatni klip' za najbolji dokumentarni film uz novčanu nagradu od 500 evra dodeljena je za film 'Will You Look At Me" reditelja Šuli Huang. U istoj kategoriji dodeljeno je i specijalno priznanje za najbolji dokumentarni film 'Moj crveni film' Nenada Pržulja", kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, plaketa "Prvi metar" za najbolji studentski film uz 500 evra dodeljena je Sari Radusinović za "Kad zaboraviš juli", a u istoj kategoriji "Specijalno priznanje" za najbolji studentski film pripalo je Vidi Jović za "Dunavski park".

Kompanija "Gorki list" dodelila je nagradu za najboljeg mladog glumca festivala i 1.000 evra Neveni Nerandžić za ulogu Manje u filmu "Manja", saopštilo je "Ravno selo".

Stručni žiri činili su glumica Milica Tomašević, dramaturg Kosta Peševski i reditelj Sali Saliji Salini, a žiri publike organizatorka kulturnih dešavanja Maja Maraš, sekretar mesne zajednice Ravno Selo Vuk Jevtović i predsednica Skupštine opštine Vrbas Sanja Žigić.

Filmski kritičar Dejan Dabić je bio predsednik jednočlanog žirija dokumentarnog programa "Kratkih 100 minuta”, a docent Fakulteta dramskih umetnosti Beograd Ognjen Rakčević je bio predsednik jednočlanog žirija selekcije studentskog filma.

Osnivač festivala glumac Lazar Ristovskog poručio je da je izgradnjom Doma kulture u Ravnom Selu "prva etapa cilja ostvarena".

"Nije bilo lako svih ovih godina, ali smo uspeli. Dom je napravljen, a uskoro stiže nameštaj i tehnika. Nadam se da ćemo već od septembra startovati sa redovnim programima, počev od bisokopskih filmova, pozorišnih predstava i muzičkih događaja", naveo je Ristovski.

Festival je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture Srbije, Grad Vrbas i producentska kuće Zilion film.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA