Vreme čitanja: oko 1 min.

Mel Bruks i Anđela Baset dobijaju počasnog Oskara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počasni Oskari dodjeljuju se svake godine u čast životnog dela

  • 0
Mel Bruks Foto: Tanjug/AP/Richard Shotwell/Invision

Mel Bruks (97), legenda Holivuda, dobiće počasnog Oskara za životno delo, više od pola veka nakon što je osvojio nagradu za najbolji originalni scenario za film 'Producenti', najavila je Akademija filmskih umetnosti i nauke, piše HINA, prenosi 24sata.hr.

Jedan je od retkih koji su osvojili Oskara, Emija, Tonija i Gremija, koji se zajednički nazivaju 'EGOT', u karijeri dugoj osam decenija.

Bruks će primiti svoj zlatni kipić na ceremoniji u Los Anđelesu ovog novembra. Ali on neće biti jedini. Oskara će dobiti i Anđela Baset.

Anđela Baset Anđela Baset Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini

"Tokom svoje duge karijere koja traje decenijama, Anđela Baset nastavila je da pruža besprekorne izvedbe koje postavljaju nove standarde u glumi", rekla je Dženet jang, predsednica Akademije filmske umetnosti i nauke i dodala:

Anđela Baset Anđela Baset Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

"Mel Brooks obasjava naša srca svojim humorom, a njegova ostavština ostavila je trajan uticaj na svaki aspekt zabave", navela je.

Mel Bruks Mel Bruks Foto: Tanjug/AP/Willy Sanjuan/Invision

Počasni Oskari dodjeljuju se svake godine u čast životnog dela, a 2009. godine izdvojeni su u zaseban događaj kako bi se smanjio gust raspored glavne emisije.

Prošlog novembra među dobitnicima je bio i Majkl Džej Foks, koji je primio kipić Džin Hersholt, posebno za humanitarni rad osobe iz filmske industrije. Ove godine ta nagrada ide Mišel Sater, direktorki umetničkih programa Instituta Sundance.

Četvrti počasni Oskar pripašće urednici filma "E.T. The Extra-Terrestrial" Kerol Litlton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA