Vreme čitanja: oko 1 min.

RTS-ov dokumentarac "Jovanka Broz i tajne službe" među najgledanijim TV sadržajima u Sloveniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrano-dokumentarna serija "Jovanka Broz i tajne službe" kroz deset epizoda prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz

  • 0
Dokumentarac "Jovanka Broj i tajne službe" Foto: GFC produkcija

Radio-televizija Srbije nedavno je prodala prava na emitovanje igrano- dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe" najgledanijoj slovenačkoj televiziji Pop. Premijerno emitovanje serije u produkciji RTS-a i izvršnoj produkciji GFC, obeležila je vikend u Sloveniji kao jedan od najgledanijih sadržaja.

Prva epizoda dokumentarca "Jovanka Broz i tajne službe" ostvarila je udeo u gledanosti od 23%, što znači da je svaki četvrti gledalac televizije u Sloveniji u subotu pratio seriju zasnovanu na bogatoj arhivskoj građi, svedočenjima neposrednih učesnika i rezultatima istraživanja domaćih i stranih istoričara. Poseban kvalitet RTS-ovoj seriji daje više od 25 sagovornika, eminentnih stručnjaka iz oblasti istorije, bezbednosti, politike, pravosuđa, psihologije, psihijatrije i službi bezbednosti.

Dokumentarac Foto: GFC produkcija

Igrano-dokumentarna serija "Jovanka Broz i tajne službe" kroz deset epizoda prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od njenog dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe Titove Jugoslavije, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima.

U saradnji sa produkcijskom kućom GFC, Radio-televizija Srbije završila je snimanje još jedne igrano-dokumentarne serije koja će se baviti ovim intrigantnim periodom istorije Jugoslavije – posle Jovanke Broz, sada je u centru priče Aleksandar Ranković. Premijerno emitovanje serije „Drug Marko“ očekuje se na RTS-u ove jeseni.

Dokumentarac Foto: GFC produkcija

Sve epizode igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe" dostupne su na RTS Planeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA