Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol kompanije Warner Bros oglasio se zbog scene kojim je film "Barbie" zabranjen u Vijetnamu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasili su se iz kompanije koja realizuje ovaj film

  • 0
Film Barbie, map Printskrin: Warner Bros

Film "Barbie" zabranjen je u Vijetnamu zbog mape koja se našla u ovom ostvarenju, i koja prikazuje sporne kineske teritorijalne pretenzije u Južnom kineskom moru.

U izjavi za Variety, oglasio se portparol kompanije Warner Bros, koja realizuje ovaj film.

"Mapa u "Barbie Landu" je crtež bojom nalik deci. Doodle oslikavaju Barbikino izmišljeno putovanje od Barbie Landa do stvarnog sveta. Nije bila namera da se da bilo kakva izjava", navodi se u oglašavanju

Linija sa devet crtica se koristi u kineskim mapama Južnog kineskog mora, kako bi se prikazale njene teritorijalne pretenzije, navodi BBC, i dodaje da je Peking godinama unazad gradio vojne baze na veštačkim ostrvima u toj oblasti, i da na tom području često sprovodi pomorske patrole.

Na tom području Kina, Vijetnam, Filipini, Tajvan, Malezija i Brunej imaju konkurentne teritorijalne pretenzije, a Međunarodni sud u Hagu je 2016. presudio protiv kineskih potraživanja u Južnom kineskom moru, što je presuda koju Peking ne priznaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA