Vreme čitanja: oko 1 min.

Žerar Depardje nalazi se u sve većoj izolaciji: "Mond" o slučaju čuvenog francuskog glumca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski "Mond" je povodom toga istraživao karijeru i ličnost glumca

  • 0
Gerard Depardieu, Zerard Depardje Foto: Profimedia

Francuskom glumcu Žeraru Depardjeu filmska industrija dugo je tolerisala ponašanje prema ženama, ali sada zbog toga dobija ozbiljne optužbe i nalazi se u sve većoj izolaciji.

Depardje retko snima, a pojedine od njegovih emisija su otkazane.

Francuski "Mond" je povodom toga istraživao karijeru i ličnost glumca, ukazujući da je Depardjea više žena optužilo za seksualno nasilje tokom snimanja.

Trinaest žena, koje su učestvovale u snimanju 11 filmova sa Depardjeom u periodu od 2004. do 2022. godine, optužuju ga za nepristojne izjave i seksualne napade, najčešće u javnosti.

Tri meseca kasnije, 11. jula, biće objavljeno četrnaesto svedočenje, još više osuđujuće.

Desetine remek-dela učinila su Depardjea najvećim francuskim glumcem u poslednjih 50. godina, ali da li to može da izbriše povrede koje je izazvao u nesrećama nastalim jer je vozio motor u pijanom stanju, ili to što je, takođe u alkoholisanom stanju stavljao ruke na zadnjice šminkerki i tehničarki tokom snimanja, postavio je pitanje "Mond".

Takođe se kao problematična navodi Depardjeova gromoglasna podrška ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i drugim liderima širom planete za koje se smatra da su diktatori.

Sve je počelo 27. avgusta 2018. godine kada je Šarlot Arnul (22) podnela prijavu žandarmeriji tvrdeći da je dva puta, 7. i 13. avgusta, silovao 69-godišnji glumac.

Ona je ćerka hotelijera koje Depardje poznaje godinama i želela je da postane glumica i zbog toga je njena majka zamolila glumca da je posavetuje.

Gerard Depardieu, Žerar Depardje Foto: Profimedia/Balkis Press/ABACA/Abaca Press

Na video snimcima, koje su glumčevi advokati brzo dostavili istražiteljima, vidi se kako Depardje dodiruje grudi i bedra Šarlot Arnul koja boluje od anoreksije.

Depardje ne poriče seksualne odnose, ali tvrdi da devojka "nije pružala nikakav otpor".

Istražni sudija optužuje Depardjea 11. decembra 2020. za "silovanje" i "seksualni napad", ostavljajući ga na slobodi pod sudskom kontrolom.

Odluku je 3. februara 2021. godine potvrdilo istražno veće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA