Vreme čitanja: oko 1 min.

PETA apelovala na Ridlija Skota da ne koristi prave životinje za snimanje filma "Gladijator 2"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ridli Skot se nije oglašavao povodom ovog slučaja

  • 1
Ridli Skot, Ridley Scott Foto: Shutterstock/Featureflash

PETA (neprofitna organizacija za prava životinja,prim.aut) je izrazila zabrinutost zbog upotrebe živih životinja na snimanju filma "Gladijator 2" reditelja Ridlija Skota nakon što su uzbunjivači progovorili o upotrebi konja i majmuna na setu dugo očekivanog nastavka.

U izjavi do koje je došao DailiMail.com, PETA tvrdi da su bili obavešteni da je konj povredio nogu na snimanju nakon što je navodno radio u "strašnim uslovima" i da je film navodno "eksploatisao" pravog makaka majmune.

"PETA i Animal Liberation Malta se ne zabavljaju nakon što su primili izveštaje uzbunjivača da "Gladijator 2" eksploatiše prave majmune makakije i tera konje da rade na direktnom suncu, očigledno u uslovima tako strašnim da je noga jednog konja povređena na snimanju", saopštila je organizacija i dodaje:

"Pozivamo reditelja Ridlija Skota da prestane da patnju životinja pretvara u spektakl kao što su to činili stari Rimljani, i da zvezde Pedro Paskal i Denzel Vašington učine svoj deo kako bi Skota vratili u 21. vek", navodi se u izjavi, prenosi Daily Mail.

TMZ navodi da je Skotu poslato nekoliko pisama od organizacije za zaštitu životinja u kojima se traži da prestane da koristi životinje za svoj film.

Ridli Skot se nije oglašavao povodom ovog slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    20. jul 2023 | 08:54

    Kad pop nema pametnija posla... Te životinje imaju bolji tretman nego većina zaposlenih u privatnom sektoru u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA