Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate koji bend je jedini svirao na svih 7 kontinenata? Ušli su u Ginisovu knjigu rekorda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bend je postavio rekord nakon što je (pre 10 godina) ugostio 120 naučnika i pobednika takmičenja u providnoj kupoli na stanici Karlini na Antarktiku

  • 3
koncert ilustracija Foto: Pixabay

Američka grupa Metalika ušla je pre 10 godina u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je postala prva muzička grupa koja je odsvirala koncert na svih sedam zemaljskih kontinenata.

Bend je postavio rekord nakon što je (pre 10 godina) ugostio 120 naučnika i pobednika takmičenja u providnoj kupoli na stanici Karlini na Antarktiku.

Metalika je zapravo nastupala na svih sedam kontinenata u kalendarskoj godini, nakon datuma turneja u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Evropi, Africi, Aziji i Australaziji 2013. godine

Podsetimo, u jednočasovnom nastupu, prikladno nazvanoj "Freeze 'Em All", rok bend je tada izvela deset numera, uključujući hitove kao što su "One", "Enter Sandman" i "Nothing Else Matters".

Za razliku od redovnih svirki Metalike, koncert na Antarktiku je održan bez tradicionalnog pojačanja zbog krhkog okruženja ledenog kontinenta.

Umesto toga, pojačala su bila zatvorena u izolacionim ormarićima, a zvuk se prenosio publici preko slušalica, slično kao "tihe diskoteke" koje se ponekad nalaze na muzičkim festivalima.

Pogledajte taj koncert Metalike na Antartiku:

(Telegraf.rs/izvor: guinnessworldrecords.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA