Vreme čitanja: oko 1 min.

"Barbenhajmer groznica" trese svet: "Barbi" obara rekorde u bioskopima, "Openhajmer" ga prati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezultati su pružili više nego dobrodošao podsticaj filmskim studijima i bioskopima koji su do sada imali razočaravajuće leto

  • 1
Barbenheimer, Barbenhajmer Foto: Tanjug/AP/Warner Bros Pictures/Universal Pictures

Novi film "Barbi", u kojem glumi Margo Robi, o svetski poznatoj lutki napunio je bioskope ove nedelje u SAD i ostvario zaradu od 155 miliona dolara, što bi mogla da bude rekordna suma na američkoj sceni za 2023. godinu, saopštio je Warner Bros.

Film Kristofera Nolana "Openhajmer", o pravljenju atomske bombe, prevazišao je očekivanja sa zaradom od 80,5 miliona dolara, u bioskopskoj borbi koju neki nazivaju "barbenhajmer", preneo je Reuters.

Rezultati su pružili više nego dobrodošao podsticaj filmskim studijima i bioskopima koji su do sada imali razočaravajuće leto.

"Ludnica" oko "Barbenhajmera" privukla je publiku u bioskope, koji su ponovo jedno od glavnih mesta okupljanja ljubitelja filma, navodi britanska novinska agencija.

Zarada "Barbi" od 155 miliona dolara premašila je sumu od 146,4 miliona dolara za film "Super Mario bros" u aprilu i postala je rekordna u SAD kada je reč o filmu koja je režirala žena, Greta Gervig.

Drama "Openhajmer" sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi, koji glumi Roberta Openhajmera, čoveka koji je razvio atomsku bombu je, osim zarade u SAD, donela u inostranstvu 93,7 miliona dolara, pa je ukupno inkasirano 174,2 miliona, saopštio je Universal Pictures.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    24. jul 2023 | 22:15

    Kakva budalastina , kuda ide ova kinematografija, budalastine smnimaju, vise nemas pravi film, sve gluplje od glupljeg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA