Vreme čitanja: oko 1 min.

Kristofer Nolan ne koristi pametni telefon, niti mejl: Piše svoje scenarije na računaru koji nema internet

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moja deca bi verovatno rekla da sam potpuni ludak", rekao je Kristofer Nolan

  • 1
Kristofer Nolan, Christopher Nolan Kristofer Nolan / Foto: Shutterstock

Kristofer Nolan kaže da ne nosi pametni telefon, traži od svog pomoćnika da reguliše njegov mejl, i piše svoje scenarije na računaru bez internet veze.

U razgovoru za The Hollywood Reporter, reditelj "Openhajmera" je rekao da više voli da radi stvari na način koji se nekada radio

"Moja deca bi verovatno rekla da sam potpuni ludak. Mislim da je tehnologija i ono što ona može da pruži neverovatna. Moj lični izbor je u tome koliko ću biti uključen", rekao je Nolan

Režiser "Openhajmera" rekao je da nije nesklon tehnologiji, ali smatra da ona odvlači pažnju od njegovog posla.

"Ako generišem svoj materijal i pišem sopstvene scenarije, to što sam ceo dan na pametnom telefonu ne bi bilo od velike koristi za mene“, rekao je Nolan.

Kristofer je rekao da se njegova preferencija da stvari radi na analogni način proširila čak i na metode koje je koristio da šalje svoje scenarije glumcima.

Umesto da koristi e-poštu, 52-godišnji reditelj je za The Hollywood Reporter rekao da bi radije lično isporučio scenarije ručno. Nolan je rekao da je čak odleteo u Irsku da vidi glavnog glumca Kilijana Marfija i da je čekao da glumac pročita scenario.

"Ljudi će reći: 'Zašto radite u tajnosti?'Pa, to nije tajnost, to je privatnost. To je mogućnost da isprobavate stvari, da pravite greške, da budete što je moguće više avanturistički. I da možete da sedite sa nekim ko je upravo pročitao šta ste napisali i shvatili kako to vide, da vidite kako se oni povezuju sa tim na veoma ljudski, licem u lice način", rekao je Nolan, prenosi Insider.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA