≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate da je Jugoslavija imala svog "Openhajmera? Evo ko je od naših velikana glumio u filmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jugoslovenska verzija "Opehajmera" smeštena je u sudnici gde likovi prepričavaju šta im se dogodilo u procesu izrade atomske bombe u Los Alamosu, kao i situaciju nakon Drugog svetskog rata

  • 1

Kao što je poznato, svet je osvojilo novo ostvarenje Kristofera Nolana "Openhajmer", a da li znate da je svoju verziju filma o J. Robertu Openhajmeru imala i nekadašnja Jugoslavija.

Retki ljudi znaju da je život tvorca atomske bombe, kao i njegovo suđenje posle Drugog svetskog rata ekranizovala Televizija Beograd 1970. godine.

Film je režirao Arsenije Jovanović, i to po scenariju nemačkog pisca Hajnara Kiphardta.

Jugoslovenska verzija "Opehajmera" smeštena je u sudnici gde likovi prepričavaju šta im se dogodilo u procesu izrade atomske bombe u Los Alamosu, kao i situaciju nakon Drugog svetskog rata, piše Index.hr.

Openhajmera je glumio Branko Pleša, a pored njega u ovom filmu su igrali Petar Banićević, Predrag Tasovac, Stojan Dečermić, Marko Todorović i Rade Marković.

(Telegraf.rs/izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    27. jul 2023 | 09:20

    Yuga je imala sve svoje od igle do lokomotive a danas je skoro sve opljackano, rasprodato i unisteno. postali smo zadnja rupa na svirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA