Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Beti En Bruno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je zvezda filma "Čarobnjak iz Oza"

  • 0
Betty Ann Bruno Printskrin: Youtube/KITV 4 Island News

Beti En Bruno, koja je kao dete igrala Mančkin u klasiku "Čarobnjak iz Oza" iz 1939. godine i postala TV producentkinja i dugogodišnji reporter u oblasti zaliva San Francisko, umrla je u nedelju u Sonomi, Kalifornija, saopštila je njena porodica. Imala je 91 godinu. Nije naveden uzrok smrti.

Rođen Beti En Kaihilani 1. oktobra 1931. u Vahiavi, na Havajima, Bruno je odrastala u Holivudu i imala je ulogu u filmu "Uragan" Džona Forda iz 1937. Imala je 7 godina kada je sa desetak druge dece prosečne visine dobila ulogu Mančkinsa nasuprot 100 i više odraslih malih ljudi koji su igrali stanovnike Mančkinlenda.

Omiljeni film Viktora Fleminga sa Džudi Garland u glavnoj ulozi bio je nominovan za pet Oskara, uključujući najbolji film i osvojio je za najbolju pesmu "Over the Rainbow") i najbolju muziku.

Nakon što se povukla sa stanice, posvetila se podučavanju hula plesa, dobivši nadimak "The Hula Lady". Osnivač plesne trupe Hula Mai — što je na havajskom jeziku "dođi i igraj", piše Deadline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA