Vreme čitanja: oko 1 min.

Džim Džarmuš objasnio zašto nikada neće gledati "Ratove zvezda" i zašto voli "Goli pištolj"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objasnio je i zašto neće nikada gledati "Prohujalo sa vihorom"

  • 0
Džim Džarmuš, Jim Jarmusch Foto: Shutterstock

Američki reditelj Džim Džarmuš (Jim Jarmusch) kaže da voli filmove serijala "Goli pištolj", da je zapanjen "Džon Vikom", ali da nikada neće pogledati nijedan od "Ratova zvezda".

Džarmuš je rekao umetničkom časopisu Biliver (Thebeliever.net) da voli komedije "Goli pištolj", u kojima je detektiva Frenka Drebina igrao Lesli Nilsen (Leslie Nielsen), "jer su tako glupavi", dok je zapanjen "koliko ljudi može ubiti" Džon Vik, koga igra u istoimenom serijalu Kijanu Rivs (Keanu Reeves).

"Nikad nisam gledao 'Sumrak' (Twilight) filmove. I postoje određene stvari koje nikad neću pogledati. Nikad neću gledati bilo koji od "Ratova zvezda", jer mi smeta što znam toliko o njima i njihovim likovima", rekao je Džarmuš.

Reditelj filmova "Tajanstveni voz", "Mrtav čovek" i "Kafa i cigarete" dodatno se zapitao zašto zna za likove poput Darta Vejdera i robota R2 D2, a nikada nije pogledao nijedan film serijala "Ratova zvezda".

"Nikad nisam video 'Prohujalo sa vihorom' i nikada neću, samo zato što osećam da mi je to nametnuto. Mada je to subjektivno, neka vrsta moje tvrdoglavosti", rekao je reditelj.

Džarmuš je s druge strane dodao da je pogledao neke od "stvari za masovnu upotrebu", i da je "Terminator" reditelja Džejms Kamerona (James Cameron) u osnovi veliki akcioni film i remek delo.

Otkrivši da mrzi što se u skorašnjim filmovima okrenutim akciji ne može naći kadar duži od tri sekunde, Džarmuš je ocenio da je "to stvarno uvredljivo".

"Tri sekunde, rez! Čoveče, dobijam glavobolju. Ugasite to. Daj, čoveče, idi u filmsku školu. Pogledaj nešto. Pročitaj knjigu. Pogledaj sliku. Vidi nešto! To su gluposti. Ne mogu to podneti", naveo je Džarmuš.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA