Vreme čitanja: oko 1 min.

Oliver Stoun je bio blizu da snimi "Openhajmera", ali je odustao: Objasnio i zbog čega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odao je priznanje kolegi reditelju Kristoferu Nolanu

  • 0
Oliver Stone, Oliver Stoun Oliver Stoun / Foto: Tanjug/AP/Domenico Stinellis

Reditelj Oliver Stoun oglasio se na društvenim mrežama i naveo da Nolanovog "Openhajmera" smatra novim filmskim klasikom.

Istovremeno je otkrio da je u prošlosti "flertovao" sa snimanjem sopstvenog filma o teoretskom fizičaru i "ocu atomske bombe" J. Robertu Openhajmeru.

"Pregledao sam 3 sata "Openhajmera", zaokupljen narativom Krisa Nolana. Njegov scenario je slojevit i fascinantan. Upoznat sa knjigom Kaija Birda i Martina J. Šervina, jednom sam odbio projekat jer nisam mogao da pronađem put do njegove suštine. Nolan ga je pronašao", naveo je Stoun i nastavlja:

"Njegova režija (Kristofera Nolana) je zapanjujuća i bode oči dok uzima gomile incidenata i pretvara ih u uzbudljivu bujicu akcije unutar čitave priče. Svaki glumac je za mene iznenađenje, posebno Kilijan Marfi, čije se preterane oči ovde osećaju normalno da igra genija kao što je Openhajmer. "Openhajmer" je klasik, za koji nikada nisam verovao da se može napraviti u ovoj klimi. Bravo", zaključio je Oliver Stoun, piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA