Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodela Emi nagrada pomerena na januar zbog štrajka u Holivudu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holivudski glumci su se prošlog meseca pridružili scenaristima koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima

  • 0
Holivud znak dolari Foto: Pixabay, Shutterstock

Dodela Emi nagrada je odložena za 15. januar, objavile su Televizijska akademija i mreža Foks, dok holivudski scenaristi i glumci štrajkuju zbog nesuglasica oko uslova sa studijima.

Prvobitno je 75. dodela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije su objavljene u julu, samo malo pre nego što su se i glumci pridružili štrajku.

Holivudski glumci su se prošlog meseca pridružili scenaristima koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima.

Ovo je prvi put da su scenaristi i glumci zajedno u štrajku od 1960. godine, čime je zaustavljena produkcija svih televizijskih serija i filmova, kao i dosta projekata povezanih sa industrijom zabave, prenosi Glas Amerike.

Serija HBO "Naslednici" o borbi u porodici za kontrolu nad medijskom imperijom vodi u nominacijama, zajedno sa serijom HBO "Poslednji od nas", koja je distopijska adapatacija video-igre.

Ostali u nominacijama su "Kuća zmaja", koja hronološki prethodi "Igri prestola", serija o odmoru na kome stvari krenu po zlu "Beli lotus", kao i deo sage Ratova zvezda "Andor".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA