Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati astrofizičar otkrio lokaciju Barbilenda uz pomoć nauke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je naveo u svojoj objavi, Tajson je posmatrao Sunce, Mesec i vegetaciju u filmu kako bi utvrdio gde bi se takvo mesto nalazilo da zaista postoji na Zemlji

  • 1
Margot Robbie, Barbie Foto: Profimedia/Backgrid UK/BACKGRID

Astrofizičar Nil deGras Tajson koristio je nauku da odredi verovatnu lokaciju Barbilenda. Film "Barbi", koji je režirala Greta Gervig, a glavne uloge tumače Margo Robi i Rajan Gosling, delimično je smešten u izmišljenu zemlju čuda ispunjenu plastičnim palmama i svetlo ružičastim kućama.

Kako je naveo u svojoj objavi, Tajson je posmatrao Sunce, Mesec i vegetaciju u filmu kako bi utvrdio gde bi se takvo mesto nalazilo da zaista postoji na Zemlji.

"U filmu "Barbi", orijentacija Meseca postavlja Barbi svet između 20 i 40 (stepeni) severne geografske širine na Zemlji.  To je otprilike negde između donje polovine Amerike i severne polovine Meksika. Palme dodatno ograničavaju geografsku širinu između 20 i 30 (stepeni) nastavio je. To sužava potencijalne lokacije Barbi sveta na Zapadni Teksas, obalu Zaliva Amerike i severni Meksiko. Sunce i Mesec su izašli i zašli iznad okeana. Ako je u Americi, Barbi svet je negde na arhipelagu Florida Kiz", napisao je Tajson.

Iako se čini da se sam Barbilend u filmu ne nalazi na lokaciji u stvarnom svetu, rediteljka Greta Gervig i njen tim su ranije rekli za Architectural Digest da je dizajn inspirisan modernizmom srednjeg veka u Palm Springsu, piše NME.

Evo i Tajsonove objave:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хххх

    16. avgust 2023 | 21:51

    Филм за заглупљивање маса, који даје лажну слику очекиваног успеха, сањани живот из бајке, филм без икакве везе са стварностћу, зато је и успео у Америки и нигде више.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA