Vreme čitanja: oko 1 min.

47. Jedini pravi festival filmskog scenarija - Dan 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugi dan festivala ponudio je različita filmska ostvarenja za svačiji ukus

  • 0
Festival filmskog scenarija Foto: Promo/ Nenad Matović

Publika je tokom celog dana uživala u čak 5 filmova, a u pauzama mnogi su napravili predah uz posetu izložbi "Čuvar plaže uspomena" – Gordan Mihić na FFS-u u Vrnjačkoj Banji, kao i otvaranju izložbe FCS "Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1980-1989".

Dan je počeo filmskim ostvarenjem "Vučije bobice" koji predstavlja pravi porodični film i ističe mlade talente, decu glumce. Naredna projekcija počela je već u 16h. Film "Kristina" doneo je novu perspektivu u shvatanju žene i njenog položaja u društvu, mnoge u publici naveo je na razmišljanje o sopstvenim profilisanjima ljudi oko sebe. Karakterističan film Puriše Đorđevića, koji kroz glavnog junaka Marka priča o sopstvenom životu punom suptilnih emocija u nesvakidašnjim situacijama, opravdava svoj specifičan naziv "Usta puna zemlje". Ovakva priča inspirisala je sve prisutne na razmišljanje o duhovnosti i slobodi. Poslednji film u takmičarskoj kategoriji za drugi dan festivala je "Ko živ ko mrtav" u režiji Radeta Ćosića, publici poznatijeg kao protagoniste filma "Ekipa". Ovom detektivskom pričom punom obrta priveden je kraju kompetitivni deo i sve je bilo spremno za projekciju filma van konkurencije "Oluja" čija je nedavna televizijska premijera izazvala veliki odjek u javnosti.

Celodnevni program upotpunjen je održanom promocijom najnovijih izdanja Filmskog centra Srbije. Noć u Banji je dočekana uz najfinije note kabarea "Druga strana filma", čuvene teme iz filmova "Amarkord", "Žaoka", "Kum", "Titanik" i mnogih drugih ispunjavale su do kasno u noć čitavu banjsku promenadu.

Pokrovitelji Festivala: Filmski centar Srbije, Kulturni centar Vrnjačka Banja, Opstina Vrnjačka Banja, Ministarstvo kulture, Turistička organizacija Vrnjačka Banja, Gorki list, Telekom Srbija, Apollon, Bojkovčanka, Grand kafa, Hotel Tonanti, Hotel Pegaz.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA