Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Čuvari formule" prikazan u programu Sarajevo film festivala: Pogledajte kako je bilo na premijeri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crvenim tepihom su prošetali reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, scenarista Vuk Ršumović, Raša Bukvić....

  • 0

Film "Čuvari formule" reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića imao je egionalnu premijeru na 29. Sarajevo film festivalu (SFF).

Pred okupljenim brojnim Sarajlijama, Bjelogrlić i ekipa njegovog filma prošetali su sinoć crvenim tepihom na ulazu u Narodno pozorište u Sarajevu, gde je ostvarenje "Čuvari formule" prikazano van konkurencije SFF-a.

Crvenim tepihom su prošetali i scenarista Vuk Ršumović, glumci Raša Bukvić, Francuzi Aleksis Manenti, Ana Sara i Olivije Bartelemiju, kao i Jovan Jovanović, Alisa Radaković, Ognjen Mićović i drugi iz ekipe.

"Čuvari formule" su nedavno imali svetsku premijeru na filmskom festivalu u Lokarnu, a Bjelogrlić je izjavio novinarima u Sarajevu da mu je zadovoljstvo što film kreće "sa dobrim vetrom u leđa koji je će se pojačati nakon Sarajeva".

U ostvarenju "Čuvari formule", nastalom po knjizi Gorana Milašinovića "Slučaj Vinča", tokom Hladnog rata učesnici tajnog projekta u Institutu Vinča bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja.

Jugoslovenska tajna policija ih odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu, gde doktor Žorž Mate predlaže da se prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna zamene koštane srži ozračenih pacijenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA