Vreme čitanja: oko 2 min.

U RTS-ovoj seriji "Poziv" svaka scena donosi novu emociju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Scenaristkinja serije Iva Mitrović istakla je da su posle premije izleteli i popričali sa publikom.

  • 0
Serija Poziv, izjave scenarista posle projekcije na SFF Foto: RTS

Na Sarajevo film festivalu premijerno su prikazane dve epizode serije "Poziv", reditelja Marka Đilasa, sa Mirjanom Joković u glavnoj ulozi, koja se posle 15 godina vratila domaćoj produkciji.

U seriji snimljenoj u produkciji RTS-a i "Brand Visiona", Mirjana Joković tumači ulogu bivše policijske inspektorke Anice Reljić koja radi u kol-centru mobilnog operatera. Upravo će njen lik dobiti jedan poziv koji će joj promeniti život i trgnuti je iz svakodnevice.

Autori serije Marko Popović i Iva Mitrović nisu krili uzbuđenje posle projekcije.

"Veoma smo zadovoljni, ovo je prvi put da gledamo na velikom platnui i čini nam se fenomenalno. Iz razgovora sa publikom saznali smo da su ljudi zadovoljni, pa očekujemo i da publika na jesen na RTS-u, takođe bude zadovoljna“, rekao je scenarista serije“Poziv“, Marko Popović.

Scenaristkinja serije Iva Mitrović istakla je da su posle premije izleteli i popričali sa publikom.

"Ono čega smo se mi plašili, pošto su nas više puta pomerali je koliko će da bude interesovanje. Pao nam je kamen sa srca, aplauz je bio dobar, lica zadovoljna i mi smo jako srećni", rekla je Iva Mitrović.

Inspiraciju za seriju "Poziv" scenaristi su pronašli u ljudima koji rade u kol-centrima, a nervozni korisnici se često ponašaju kao da je poziv pitanje života i smrti. To je izvučeno kao lajtmotiv sa pitanjem šta bi se desilo kada bi jedan poziv zaista bio pitanje života i smrti.

"Radnja i kreće tako, jer glavna junakinja, kojoj se ceo život srušio, taj jedan poziv joj daje priliku da povrati svoj život. Da pronađe novi način postojanja. S druge strane, imamo i drugu priču, a one se spajaju", rekao je scenarista.

"Nama kao gledaocima je jako važno da ono što gledamo bude zanimljivo, uzbudljivo. Kada smo počeli da pišemo seriju, glavna stvar nam je bila da to bude nešto što ljude vuče i što žele da gledaju na kraju dana.To je nešto što nas opušta i zabavlja i što treba da nam bude zanimljivo, sa druge strane smo želeli da u to utkamo dramu i damo jednu dubinu, da liči na naš život i što bi moglo da se desi svima nama. To je jedan ples između onog što je žanrovsko, napeto, uzbudljivo i nečega što je dramski realistično, emotivno", rekla je scenaristkinja.

"Ne volimo kada u seriji postoje prazni hodovi i kada se ništa ne događa. Zaista se trudimo da sve bide zanimljivo, da svaka scena donese novu emociju", istakao je scenarista.

Kako je navela Iva Mitrović najveći utisak je proces stvaranja nečega što je kolaborativno, to je naše, saradnci su dobri, ekipa je genijalna.

"Treba istaći ulogu Mire, koja se odlično snašla, a nama donela nešto novo. Njoj i nama i ulogu koja je čast. Tu su još Uliks Fehmiju, Ana Franić, Isidora Minić, Danijel Sič, Ermin, sve to mi je zadovoljstvo", rekla je scenaristkinja.

"RTS nam je dao priliku, premijerno prikazane dve epizode, a od jeseni će se na RTS-u emitovati osam epizoda serije "Poziv"", naveo je scenarista Marko Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA